MobilePay får stor opdatering – se det nye design

En af de mest populære apps i Danmark, MobilePay, får 12. marts en stor designopdatering. Det sker, samtidig med at WeShare integreres i appen.

MobilePay får stor opdatering – se det nye design

Der sker masser med appen MobilePay for tiden. Resultatet af den længerevarende sammenlægning med norske Vipps begynder nu at vise sig – dels fordi appens bagvedliggende systemer er overgået til en ny, fælles teknologiplatform, så appen på sigt kan bruges på tværs af lande.

Og så kunne MobilePay også tidligere på ugen give den glade nyhed, at appen WeShare vender tilbage – denne gang som en integreret del i MobilePay-appen. Funktionen kommer til at hedde “Del udgifter”.

Læs også: WeShare vender snart tilbage på MobilePay

MobilePay får stor designopdatering 12. marts

Men nyhederne stopper ikke her, for MobilePay får, samtidig med at WeShare vender tilbage, en kæmpe designopdatering den 12. marts.

Den store makeover ændrer ved hele det generelle udtryk i appen, som får en ny menustruktur med afsnittene Hjem, Aktiviteter, Grupper og Profil. Dertil kommer en ny, blå svævende bjælke med adgang til at sende penge, anmode om penge, scanne en QR-kode til betaling eller til at vise en QR-kode til andre MobilePay-brugere.

Det er den samme velkendte blå MobilePay-farve, der går igen rundt omkring i appen. Meget vil derfor virke bekendt, selv om det overordnede udtryk er blevet forandret.

Læs også: iPhones snart klar med kontaktløs MobilePay

MobilePay får kontaktløs betaling sidst i 2024

En anden stor nyhed fra Vipps MobilePay er, at appen vil understøtte kontaktløs betaling. Det er en funktion, som Vipps MobilePay hidtil ikke har kunnet tilbyde på iPhones, fordi Apple kun har tilladt Apple Pay adgang til NFC-chippen i iPhones, som bruges til at gennemføre kontaktløse betalinger.

Men i forbindelse med nye EU-regler, som trådte i kraft 6. marts, er Apple blevet tvunget til at give andre betalingstjenester adgang til NFC-chippen – ligesom det er muligt på Android-telefoner at vælge andre betalingsløsninger end Google Pay som standardbetalingsløsning til kontakt betaling.

Den mulighed vil Vipps MobilePay gribe, men selskabet er endnu ikke klar med løsningen. Det vil dog blive muligt at bruge MobilePay til kontaktløse betalinger inden udgangen af 2024.

Det er endnu uvist, om MobilePay også vil understøtte kontaktløse betalinger på Android. Der er dog intet teknisk til hinder for det, men det har formentlig været fravalgt for at undgå, at brugere får forskellige brugeroplevelser, alt efter om de bruger en iPhone eller Android-smartphone.

Læs også: iOS 17.4 ruller ud – understøtter nu alternative appbutikker