Nu bliver det nemmere at bruge Google Maps

Med funktionen Synlig rutevejledning i Google Maps bliver det nemmere at kan du få opdaterede rutevejledninger om din rejse direkte fra din ruteoversigt eller låseskærm.

Nu bliver det nemmere at bruge Google Maps

Googles udviklere har i løbet af 2023 lagt mange ressourcer i at forbedre navigationsoplevelsen i Maps. Vi har blandt andet set den imponerende funktion Immersive View, som er begyndt at rulle ud.

En anden funktion, som Google har meldt ud – faktisk helt tilbage til februar 2023 – er rutevejledninger, som man kan få et hurtigt overblik over. Google kalder selv funktionen for Synlig rutevejledning, og det er først nu, at Google annoncerer, at funktionen er ved at rulle ud til Google Maps.

Læs også: Nu kan du chatte med Gemini i Google-appen Beskeder

Synlig rutevejledning fra ruteoversigt og låseskærm

Synlig rutevejledning giver dig automatisk opdaterede forventede ankomsttidspunkter og oplysninger om næste sving, mens du bevæger dig langs ruten – direkte fra ruteoversigten eller låseskærmen og uden du har trykket “Start”.

Dermed bliver et stort ønske hos mange brugere af Google Maps imødekommet: At man kan få brugbar rutevejledning fra appen direkte på låseskærmen uden at skulle låse sin telefon op og åbne appen.

Med Synlig rutevejledning kan man også få overblik over sin tur på oversigtsbilledet af ruten, også selvom man ikke har trykket på Start-knappen for at få de nøjagtige rutebeskrivelser. Det kan for eksempel være brugbart for at dobbelttjekke ruten i et område, man allerede kender.

Når funktionen er slået til, skaber Maps en ny rute, hvis man ikke følger den oprindelige rute, og opdaterer oversigten.

Ved præsentationen i februar 2023 meddelte Google, at Synlig rutevejledning ville rulle ud til Android- og iOS-enheder globalt i løbet af de kommende måneder. Da vi nåede juni, forsikrede Google os, at funktionen ville komme senere samme måned – og måske kom den da også ud til enkelte brugere, men først nu annoncerer Google altså, at funktionen for alvor er klar.

Ifølge Google bliver funktionen tilgængelig i Google Maps til Android-telefoner og iPhones med iOS 16.1 eller nyere i løbet af de kommende måneder – hvis det altså passer denne gang. Funktionen kan slås fra ved at gå til Indstillinger > Navigationsindstillinger. Her skal man scrolle ned til afsnittet “Visning af kortet”, hvor indstillingen vil være at finde.

Læs også: Sådan kalibrerer du Google Maps og gør placeringen mere nøjagtig