Nu er den landet: Her er appen, der erstatter din el-leverandør

Efter mange måneders hårdt arbejde er Danmarks nye, app-baserede el-leverandør Barry nu klar til at udfordre energibranchen.

Nu er den landet: Her er appen, der erstatter din el-leverandør

Som en del af regeringens plan om et CO2-neutralt Danmark i 2050, skal alle danske husstande inden udgangen af 2020 have installeret en ny, smart elmåler. Faktisk har godt og vel en halv million allerede fået den fjernaflæste måler, som automatiserer aflæsningen af elmåleren og gemmer data om hver husstands elforbrug. De data tilhører naturligvis danskerne, men hvordan skal man tilgå dem, og hvad skal man bruge dem til, hvis man ikke har det rette værktøj?

Det spørgsmål stillede vi hos Barry – Danmarks nye, digitale el-leverandør – os selv for 9 måneder siden, da ideen til en ny app blev født. I dag er app’en udviklet og klar til download for Android-brugere her – og for iOS-brugere her.

Men hvad er det så helt præcist, der er kommet ud af det spørgsmål, som i sin tid udmundede i Barry-appen? Det fortæller vi lidt om her, så du kan vurdere, om den er noget for dig.

MVP-versionen (Minimum Viable Product)

MVP-versionen (Minimum Viable Product) af appen tilbyder nogle simple features. For det første har du mulighed for at oprette sig som kunde hos Barry, og samtidig sørger vi for, at du bliver afmeldt hos din nuværende el-leverandør. Alt fra oprettelse til afregning foregår i appen, og det er der faktisk ikke andre el-leverandører, som tilbyder. I appen kan du også følge strømprisen (den såkaldte “spotpris”) time for time på den nordiske elbørs Nord Pool.

Derudover kan du glæde dig til, at der løbende implementeres nye features, som vil gøre det muligt at følge dit eget forbrug og betale din regning løbende med din Barry-konto, der fungerer lidt ligesom en rejsekort-konto eller andre tank op-konti. Her vil dit elforbrug blive omsat fra kWh (kilowatt-timer) til kroner og øre, så hvis dit forbrug løber løbsk, kan du nu gribe ind. Derudover vil du kunne se, hvor meget du sparer ved at rykke dele af dit forbrug til andre tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigst – typisk sent om aftenen, om natten og tidligt om morgen.

Barry vil løbende udrulle opdateringer af appen, som indeholder flere forskellige nye features. Eksempelvis bliver det i nær fremtid muligt at få notifikationer, når strømmen i elnettet er særligt billig/dyr eller grøn/”sort”. Den funktion kan Barry tilbyde, fordi virksomheden har indgået et samarbejde med det danske tech startup Tomorrow om at bruge deres data fra electricityMap.

Barry
Holdet bag Barry. Foto: getbarry.co

Alle kan være med

Alle danskere har mulighed for at blive kunder hos Barry, men har du endnu ikke fået installeret en fjernaflæst elmåler, vil din oplevelse med appen blive meget simpel til at starte med.

Men selvom alle har mulighed for at blive kunder, er det ikke nødvendigvis alle danskere, som vi går efter.

“Vi går ikke efter alle danskere. Barry skal kun have de kunder, som elsker, hvad vi laver, og forstår, hvad vi har gang i. Vi skal ikke være det nye Ørsted. På EU-niveau er det blevet besluttet, at alle europæere i deres hjem skal have en smart elmåler, der giver mulighed for time for time-afregning. Lige netop den bølge kommer Barry til at surfe på,” siger Christophe Lephilibert, der er Barry’s CMO og Head of Growth.

Der sker mange spændende ting i Barry, og en af de grundlæggende ting, som vi godt kan lide at prale lidt af, er, at vi modsat andre leverandører ikke tjener penge på dit strømforbrug. Vores eneste indtægt ligger i vores månedlige abonnement på 29 kroner, og derfor er der altså fra vores side ingen interesse i, at du som forbruger bruger mere strøm end højst nødvendigt.

Derudover er vi også ret stolte af, at vores roadmap er åbent for alle, der har lyst til at følge med i udviklingen, komme med ideer til features, stemme for eller imod eller give deres input, som går direkte til Barry’s produkt team. Se Barry’s roadmap her.

Har du lyst til at få indflydelse på nye features, snakke om smart elmålere, grøn strøm eller spotprisen – så meld dig ind i Playground, Barry’s co-creation community på Facebook.

Barry kan downloades til Android og iOS.