Nu giver Twitter dobbelt op på antal tegn

Nu får Twitter-brugerne 280 tegn at udtrykke sig med i deres tweets.

Nu giver Twitter dobbelt op på antal tegn

Fra nu af kan du taste i dobbelt så lang tid, når dit næste tweet skal udformes. Twitters grænse på 140 tegn for et tweet bliver nemlig udvidet til dobbelte: 280 tegn.

Trækket fra Twitter har været annonceret tilbage i september, men bliver indført denne uge i samtlige sprogområder, hvor tjenesten er tilgængelig. Funktionen har virket på forsøgsbasis hos en gruppe udvalgte Twitter-brugere.

Selskabet bag det populære sociale medie begrundede i sin tid trækket, med et øget behov for at bryde med de begrænsninger som visse sprog pålægger Twitter-brugere.
Eksempelvis fik japanske, koreanske og kinesiske brugere mulighed for at udtrykke mere grundet sprogenes langt mere deskriptive tegn. Andre sprog som engelsk, spansk, fransk eller dansk vurderes til kun at rumme halvt så mange informationer per tegn.

Twitters nye 280-tegn grænse blev derfor i første omgang kun udrullet til betatestere udenfor Kina, Sydkorea og Japan. Den udvidede tegngrænse omfatter dog også de tre asiatiske lande som nu igen får mulighed for at udtrykke mere i deres tweets end i vestlige sprog.

Se også:  Twitter: Over 300 millioner brugere, men taber penge

Twitter
Langt færre tweets vil nu banke ind i 140-tegns grænsen. Foto: TechCrunch

En stopklods er fjernet

Med den nye grænse forventer Twitter at langt færre brugere vil støde i begrænsninger i deres tweets. Ifølge Techcrunch er det nu kun omkring 1 procent af tweetsene der rammer den øverste grænse på 280 tegn mod 9 procent dengang med den tidligere begrænsning.

Opdateringen af samtlige Twitter-konti til den nye grænse udrulles nu, og bør ramme de fleste brugere inden dagens udgang.

Twitter tæller i dah 330 mio. månedlige brugere på verdensplan