Nu kan du sende penge til nordmænd og finner med MobilePay

Danske brugere af MobilePay kan nu sende penge til brugere af søsterappen Vipps i Norge og MobilePay i Finland, men det er ikke gratis.

Nu kan du sende penge til nordmænd og finner med MobilePay

Siden MobilePay slog sig sammen med norske Vipps i 2022, er der sket store ændringer i appen. Den danske MobilePay-app gennemgik en stor designforandring – næppe til det bedre, vil mange mene. Omvendt fik appen også ny funktionalitet i stil med den WeShare-app, som MobilePay lukkede ned i 2023.

En anden god ting kommer der også ud af, at MobilePay er gået sammen med norske Vipps – interoperabilitet mellem flere lande.

Se også: MobilePay får stor opdatering – se det nye design

Send penge til udlandet via telefonnummer i MobilePay

Fra i dag er det nemlig muligt at sende penge til brugere af norske Vipps og den finske udgave af MobilePay. Dermed er det slut med at skulle finde lange kontonumre og registreringsnumre frem for at gennemføre en klassisk bankoverførsel.

Med MobilePay foregår en overførsel til nordmænd og finner lige så let som en dansk overførsel. Du skal blot kende telefonnummeret på vedkommende, og så er pengene sendt af sted lige så let og hurtigt, som du er vant til.

Dermed er det nu muligt at sende penge til hinanden mellem 11,6 millioner brugere af MobilePay og Vipps.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

”Vores vision er at tilbyde den mest enkle og brugervenlige løsning til at sende penge i norden, og den nye funktion er en god nyhed for alle, der besøger vores nordiske nabolande eller har familie dér,” siger Anette Bøje, landechef for Vipps MobilePay i Danmark.

I Svergie får man også snart mulighed for at hente søsterappen Vipps, og dermed bliver det også muligt at sende og modtage penge mellem svenskere og danskere, nordmænd og finner.

Se også: Disse butikker dropper MobilePay

Overførsel til udlandet er ikke gratis – koster et gebyr

Der er dog én væsentlig forskel i forhold til at overføre penge mellem danskere. En overførsel til udlandet gennem MobilePay koster fire procent af det beløb, som man overfører.

Det koster altså for eksempel 104 kroner at overføre 100 kroner. Det koster dog ingenting at modtage penge fra udlandet, da det er afsenderen, der betaler gebyret.