Nu kan du streame musik fra Spotify uden en iPhone

I september begyndte Spotify at teste, om det kunne fungere at streame musik på Apple Watch, helt uden at man havde en iPhone forbundet. Nu går funktionen så i luften med næste opdatering af appen.

Nu kan du streame musik fra Spotify uden en iPhone

Det kunne være ganske smart at kunne streame musik fra Spotify direkte på Apple Watch. Og det er netop hvad Spotify har arbejdet på at få til at fungere. Den forudgående test har åbenbart været en succes, for ihvertfald får ejere af Apples smart-ur nu mulighed for at streame Spotify, uden de behøver at have deres iPhone med sig.

Læs også: Test af Apple Watch Series 6 – Samme pris, flere funktioner

En miniudgave af Spotify på et ur

Den velkendte søgefunktion, som man kender fra den gængse Spotify, vil man ikke kunne finde i dén version. Men det er en lille skærm at skulle finde yndlingsmusikken på, så derfor kan brugerne (stadig) navigere rundt på deres playlister via Siri. Apples digitale assistent vil kunne finde og afspille bestemte sange, kunstnere og albums bestemte sange og album.

Det er også muligt at lede efter ”tidligere spillede numre”, og brugerne vil kunne søge i deres musikbibliotek for at finde noget godt at lytte til.

Da funktionen indtræder sammen med en serveropdatering, er det bare at holde øje med, hvornår dit Apple Watch spørger dig, om du er interesseret i funktionen. Indtil da er det eneste Spotifys Apple Watch-app gør at fungere som fjernbetjening til musikstreamerens iPhone-app.

Læs også: Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch

Kræver et nyere Apple Watch

Streaming-funktionen i Apple Watch kræver et af de nyere Apple Watch. Er dit Apple Watch ældre end Series 3, så kan du ikke benytte denne funktion. Vil du kunne streame Spotify på løbeturen, så kræves også en indbygget 4G-forbindelse, hvor uret kan tilgå mobilnetværket. Og dette kræver selvfølgelig et særligt abonnement.

Apple Watch Series 3, Series 4, Series 5 og Series 6 kan streame Spotify direkte på uret.

Læs også: Apple Watch Series 3 eller Apple Watch SE – hvilket er bedst?

Historien følges op

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. Lasse Olsen fastholdt sit fokus på emnet. 5/8/2020 fulgte redaktionen op med nyheden; Google Play Musik lukker sidst på året og afløses af YouTube MusikKlik her og læs videre.. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.