Ny besked app fra Google skal være Androids iMessage

En ny besked app fra Google ser snart dagens lys. App'en bygger på RCS og skal være iMessage til Android, men også mere end det.

Ny besked app fra Google skal være Androids iMessage

Der har længe været tale om en iMessage lignende app fra Google, og ikke mindst så er den længe ventet. Androidpolice.com skriver i dag om en ny app fra Google, samt en udvidet RCS teknologi, som skal overtage beskedtjansen for Android. 

Det er ikke første gang, at vi ser en ny besked app fra Google, så lad os først tage et kig på hvad der før er prøvet.

Det startede tilbage i 2005

Helt tilbage i 2005 startede Google med at lancere tjenesten Google Talk, også kaldet Google Chat. Den fik aldrig det store gennembrud herhjemme. I 2011 kom så Google Hangout, som vi faktisk på Mobilsiden.dk bruger i dag. Dengang var det dog ikke helt så godt som det er blevet i dag. 

Sidst i 2011 kom så Apples iMessage og Facebook Messenger, hvilket pressede Google til, at lave en endnu en løsning. Det endte med at blive en relancering af Google Hangout, som skulle forene SMS beskeder og de såkaldte Hangouts beskeder. 

Det gik dog ikke helt som Google havde forventet, så de begyndte at arbejde på endnu en løsning. I 2016 kom så Google Allo, som skulle stå for IM beskeder, og Google Duo, som skulle tage sig af videodelen.

Google Allo
I 2016 kom Google Allo.

Google Duo tog vi ret godt imod, men det var lidt en anden historie med Google Allo. Så endnu en gang måtte Google til tegnebrættet. 

Nu er Google snart klar med endnu en besked app, som forhåbentlig løser det hele, og bliver en værdig konkurrent til Apples iMessage, og ikke mindst Whatsapp, Facebook Messenger og hvad der ellers er derude.

CHAT er teknologien bag, som bygger på RCS. Dog kommer CHAT til at fungere anderledes, end en tjeneste som iMessage. Når du sender en besked fra din iPhone med iMessage, så tjekker Apple om modtageren også har iMessage eller om beskeden skal leveres som SMS i stedet. CHAT vil i stedet bygge på RCS teknologien, og ikke være en tjeneste som kun kan bruges sammen med en Android telefon, men som en standard alle kan benytte.

Læs også: Apple kan være på vej med understøttelse af RCS

Android chat
Et lille preview at den kommende Android Beskeder app med CHAT. Foto: The Verge

CHAT

Den nye app fra Google bibeholder navnet Android Beskeder, og bygger videre på RCS teknologien, som vi også har skrevet om før. 

Godt nok er Android Beskeder en ny app bygget fra bunden, men planen er, at den skal tage over for Googles nuværende Android Beskeder. Dvs. at Android beskeder vil blive opdateret på et tidspunkt og forblive navngivet Android Beskeder, men app’en vil se anderledes ud. 

Planen på længere sigt er, at RCS teknologien skal tage over for de gode gamle SMS’er. SMS teknologien er gammel, og trænger gevaldigt til en afløser. Har du prøvet at sende en MMS fornylig? Jep, så dårligt er det. Læs mere om afløseren RCS her.

I Danmark er teleudbyderne dog lidt tilbageholdende med at implementere RCS teknologien.

android beskeder web
Det kommende Android Beskeder vil se sådan ud på computeren. Foto: The Verge

Hvornår kommer CHAT?

Som det er lige nu så har Google pauset udviklingen af Google Allo, og har flyttet resourcerne derfra til, at arbejde på CHAT. Så der bliver uden tvivl arbejdet på højtryk, for at få den ny app gjort klar.

Google melder ud at udruldningen af app’en vil komme i bølger. Grunden til dette er at for at det kan virke, så skal teleudbyderne understøtte det. Det positive er at Europe er længere fremme med RCS teknologien, så vi får nok gavn af det før amerikanerne. 

I slutningen af dette år og starten af 2019 kan vi forhåbentlig få lov at prøve det. Der er ingen tvivl om, at Google satser meget på den nye platform, og det er deres mål at Googles CHAT skal være standard om to år.