Rygte: Google Play Musik lukker og slukker senere i år

Googles musiktjeneste, Google Play Musik, lukker ned i slutningen af 2018. Alle kunder flyttes over til en ny tjeneste, YouTube Remix, lyder et rygte.

Rygte: Google Play Musik lukker og slukker senere i år

Google har det med at skabe den ene nye tjeneste efter den anden i et forsøg på pludselig at opnå det perfekte produkt, men det betyder også, at der ofte ses mange halvhjertede forsøg på at forskellige tjenester fra Google. Det gælder ikke kun inden for besked-apps, men også inden for streaming af musik.

Læs også: Google-chef: YouTube Red og Google Play Music forenes

Google har de seneste mange år haft appen og tjenesten Play Musik, men samtidig har søgegiganten lanceret lignende tjenester og indhold på YouTube, bl.a. YouTube Music. Dertil findes der også YouTube Red (tidligere Music Key), som giver reklamefri afspilning af YouTube-videoer, mulighed for at afspille dem i baggrunden på sin telefon og ikke mindst adgang til Google Play Musik.

Det er altså lidt som om, at nogle af Googles apps ikke helt komplementerer hinanden, og det vil Google angiveligt gøre noget ved.

Google Play Music
Sidst på året bliver det ifølge en kilde et farvel til Google Play Musik. Foto: Google

Google Play Musik lukker – kunder flyttes til YouTube Remix

Hjemmesiden Droid-life erfarer fra en ”troværdig kilde”, at Google vil lukke ned for Google Play Musik i slutningen af 2018.

Brugere af Google Play Musik står dog ikke pludselig uden nogen streamingtjeneste, for Google vil efter sigende lancere endnu en ny YouTube-tjeneste kaldet YouTube Remix, som skal erstatte Google Play Musik. Alle kunder fra Google Play Musik bliver derfor flyttet over til YouTube Remix, forlyder det.

Siden december har der floreret rygter om netop YouTube Remix, som ventes at blive en Spotify-lignende tjeneste, der skal give bedre musikforslag, end Google Play Musik gør i dag.

Læs også: Google Play Musik får stor overhaling af designet

For en måned siden har Google allerede meldt ud over for TechCrunch, at man vil lancere en ny musiktjeneste, som skulle være et markant større sats end tidligere set. Googles musikchef, Lyor Cohen, har udtalt, at Google vil tilbyde ”det bedste fra Google Play Musiks kontekst-server” og YouTubes ”brede og dybe katalog”. Han erkendte også, at Google ganske vist vil være ret sent ude med YouTube Remix, men at det ikke gør noget, fordi Google ”investerer enormt i at lancere et produkt, som folk vil være stolte af”.

I forbindelse med historien om, at Google lukker ned for Play Musik sidst på året og flytter brugerne over til det kommende YouTube Remix, har Google udtalt følgende til Droid-life:

”Vi har tidligere annonceret en sammenlægning af produktteamsene hos YouTube Music og Google Play. Musik er meget vigtigt for Google, så det er vigtigt, at vi har ét tilbud, der møder forbrugerne og kunsternes behov. Intet vil ændre sig hos brugerne i dag, og vi vil udsende masser af varslinger, før der sker nogen ændringer”.

Selv om Google intet specifikt nævner om en lukning og flytning af kunderne over til YouTube Remix, fortæller søgegiganten, at man, som kilden også oplyser, vil fokusere på én tjeneste (YouTube Remix) og gøre denne tjeneste så god som mulig.