Signal tilføjer krypterede gruppe-videoopkald

Den internetbaserede besked- og opkaldstjeneste Signal tilføjer nu krypteret gruppevideoopkald. Indtil videre er opkaldende begrænset til at rumme fem deltagere.

Signal tilføjer krypterede gruppe-videoopkald

Den WhatsApp-lignende besked-app Signal har altid fokuseret på at gøre kommunikationen privat og sikker med end-to-end kryptering. Nu kommer sikrere gruppeopkald også til appen, som nu krypterer opkald mellem op til fem personer.

Appens videoopkald altid været begrænset til kun at kunne facilitere to brugere, men nu udvider de og tilføjer support til gruppevideoopkald til op til fem personer.

Man starter et gruppeopkald ved at trykke på knappen ”Videoopkald” øverst i en understøttet gruppechat. Som standard vises deltagerne i et gitterformat, men man kan stryge op for at få en visning, der fokuserer på de respektive talere.
Gruppeopkaldene er, ligesom alt andet på Signal, end-to-end-krypteret.

Læs også: Bevar kontakten: 5 gode og gratis apps til videoopkald

Snart plads til flere deltagere

Med en maksimumsgrænse på fem personer erstatter Signal ikke videokonference-tjenester som Zoom, men virksomheden har udtalt, at de med tiden vil arbejde på at øge antallet af mulige opkaldsdeltagere.

Gruppevideoopkald er tilgængelig i tjenestens iOS- og Android-apps, men i øjeblikket er de begrænset til nye gruppe-gruppechats og vises ikke i ældre chats.

Læs også: Arbejder du hjemme? Få et godt hjemmekontor