SwapKids: Ny, dansk app til skilsmisseforældre

En ny, dansk app kaldet SwapKids er lanceret. Den er en platform til skilsmisseforældre, der gør hverdagens kommunikation og planlægning nemmere.

SwapKids: Ny, dansk app til skilsmisseforældre

Som deleforældre til et skilsmissebarn er det ikke altid lige nemt at holde styr på al kommunikation og planlægning i den travle hverdag.

“Et gennemgående problem for deleforældrene er, at kommunikationen foregår på flere forskellige digitale platforme. Der er meget stor risiko for at miste overblikket og glemme aftaler, når man bruger en blanding af sms og e-mail til beskeder, Facebook til billeder og en kalender til aftaler”, siger Mikkel Eskesen.

Han tilføjer: “Så godt som alle, jeg har snakket med, oplever at sidde dagen før et samværsskift og søge i gamle beskeder og prøve at finde hoved og hale i, hvilke beskeder man skal forholde sig, og hvilke aftaler der endnu mangler at blive lavet.”

Sådan er det dog ikke med den gratis, danske app SwapKids, der fungerer som et samarbejdsværktøj til deleforældre, hvori der stilles en række tjenester og funktioner til rådighed, som de kan benytte for at gøre hverdagen om et eller flere delebørn nemmere. Helt konkret samler SwapKids flere funktioner, som man normalt benytter på flere forskellige tjenester, i én og samme app.

I stedet for SMS-beskeder har SwapKids sin egen Messenger-funktion, som gør samtalerne mere strukturerede ved at de er opdelt efter emne.

Læs også: Bankappen Lunar Way får kæmpe opdatering med nyt design

Appen består også af en kalender, så der kan oprette nemme og overskuelige aftaler over, hvem af forældrene der har børnene. En anden del af appen kaldet Moments gør det muligt for forældrene at dele børnenes oplevelser i form af billeder, tegninger og citater. Til sidst er der Barnets Bog, hvor der nemt kan deles informationer om barnet – bl.a. praktiske informationer om barnet, sundhedsoplysninger, ønskeliste og kodeord.

SwapKids
Foto: Swapkids.dk

For at komme i gang med SwapKids skal deleforældrene blot downloade appen til enten Android eller iOS og oprette sig med e-mail-adresse og telefonnummer. Herefter tilføjer den ene af forældrene blot den anden, og så er man allerede i gang.

Senere hen vil SwapKids blive opdateret med en abonnementsløsning, hvor bonus- og bedsteforældre også kan følge med i dele af appen, lige som børnene selv også vil kunne logge ind og få et overblik i løbet af 2017.