Tips, tricks og nye funktioner til Youtube

Google er nu klar med nye smarte funktioner i Youtube-appen. Se her hvordan du instiller sengetøj, skifter kapitel, slår autoplay fra og meget mere.

Tips, tricks og nye funktioner til Youtube

Google har aktiveret nye funktioner, der skal gøre oplevelsen på verdens største streamingplatform, YouTube, til en mere strømlinet oplevelse. Til forbrugere der bruger YouTube hver dag, lader der til at være tale om nogle gode forbedringer – både til iOS og Android.

Læs også: Google betaler Apple milliarder for at være standard søgemaskine

Kapitler

Med kapitler kan man nemmere finde frem til den del af videoen, som man leder efter eller hurtigere komme til at gense den. Under afspilning af en video med kapitler, kan man nu trykke på titlen på det enkelte kapitel og få en liste frem med en oversigt. Dette kræver, at kanalen der har uploaded videoen også har tilføjet kapitlerne.

Nemmere adgang til autoplay og undertekster

Førhen var aktivering, eller deaktivering, af undertekster gemt under indstillingerne for videoafspilleren. Nu ligger det som et ikon i selve afspilleren med hurtig mulighed for at slå fra eller til. Det samme gælder autoplay der ligeledes har fået plads i afspilleren og kan nemt slås fra eller til. Især med fuld skærm er det blevet nemmere at komme til disse indstillinger.

Læs også: Smartskærme med Google Assistent får stor opdatering

Swipe for fuld skærm

Det lyder måske som en banal funktion, at man kan swipe op på videoafspilleren for at få fuld skærm, da man før blot skulle vendte telefonen. Men denne funktion er især smart, hvis man har låst rotationen på ens skærm, så den ikke skifter mellem liggende og stående. Man kan altså bare bruge den nye funktion, når man vil se fuld skærm i stedet for at slå autorotation fra og til. For at gå tilbage til lodret skærm, swiper man ned igen.

Læs også: Guide: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

Påmindelse om sengetid

Vi kender det alle sammen. Det er let at falde i kaninhullet og glemme tid og sted – både før og efter sengetid. I YouTubes indstillinger kan man nu indstille en sengetid, der vil stoppe afspilningen og minde dig om, at det er ved at være sengetid. Man kan indstille funktionen til først at blive aktiveret, når man er færdig med at se den video, man var i gang med. Og man kan naturligvis slå det fra og så videre, hvis man har lyst til det.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Ikke alle disse funktioner er tilgængelige på desktop versionen. Googler skriver i dere blogpost, at de arbejder på at få alle funktionerne til at virke på Mac og PC snarest.

Læs også: Google Assistent fortæller dig, hvilken sang du har på hjernen