Det kører for Tesla – sælger 241.300 biler i tredje kvartal

Det kører for Tesla, der i tredje kvartal af 2021 sælger 241.300 biler globalt, mens de fleste andre bilproducenter går tilbage.

Det kører for Tesla – sælger 241.300 biler i tredje kvartal

Den globale mangel på chips har for mange bilproducenter betydet, at de har solgt færre biler i årets tredje kvartal. For Tesla ser det dog anderledes ud. Tesla har nemlig modstået den generelle tendens i tredje kvartal, og virksomheden har solgt hele 241.300 biler. Det er 102.000 flere biler end i samme periode sidste år. Ikke nok med det, så er det det højeste antal biler Tesla nogensinde har solgt i et kvartal.

Tesla har altså formået at levere flere biler endnu en gang på trods af, at de store bilproducenter oplevede store fald i det forgangne kvartal. General Motors, den største bilproducent i USA, har kun solgte 446.997 biler i tredje kvartal – et fald på 33 procent i forhold til samme periode sidste år.

Læs også: Tesla eksporterer rekordmange biler fra Kina-fabrikker

Tesla vinder på softwaretilpasning

Tesla har undgået lignende problemer fordi virksomheden har købt flere forskellige halvledere, og derefter tilpasset software for at få disse chips til at fungere i stedet for de chips, der ikke er tilgængelige i øjeblikket. Ud over det fortsætter virksomheden med at se et stærkt salg i Kina, hvor de begyndte at fremstille og sælge biler i begyndelsen af 2020. Model Y SUV’en er også blevet en populær mulighed i USA, og Tesla er netop begyndt at sælge dem også i Europa.

Ventede produkter, som Cybertruck og anden generation af Roadster, er blevet forsinket, men der er større produktion på vej fra Tesla. Tesla har bygget en enorm del til sin fabrik i Texas, og vil forhåbentlig snart starte produktion på sin nye fabrik uden for Berlin.

Læs også: Forudbestil Tesla Cybertruck til en billig pris

Går også frem i Danmark

Det går også rigtig godt for Tesla i Danmark, hvor også Model Y er umådeligt populær. Med 449 indregistreringer i september måned blev Tesla Model Y den mest populære elbil i Danmark. Tesla nuppede også andenpladsen med deres Model 3, som er blev indregistreret 299 styk af.

Samlet set sætter elbilerne rekord i Danmark i september, hvor der er blevet solgt 3.189 af dem. Plug in-hybrider og elbiler fortsætter deres indtog på det danske bilmarked, hvor de samlet set stod for 45,3 procent af de solgte biler.

Læs også: Elbilen Nio ES8 kommer tættere på Danmark

Videre om emnet

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 30/9/2021 blev fortællingen ført videre med en vinkel på Tesla har bygget 100 nye Supercharger ladestationer – Artiklen kan du læse her her. Få også seneste nyt om emnet her..