Tesla eksporterer rekordmange biler fra Kina-fabrikker

Tesla-fabrikker i Kina er på overarbejde. Af alle biler, der blev eksporteret i perioden januar-juni i Kina, var næsten 30 procent af mærket Tesla.

Tesla eksporterer rekordmange biler fra Kina-fabrikker

I de første otte måneder af 2021 eksporterede Tesla hele 97.496 biler bygget i Kina, til mere end ti lande og regioner. Bilerne blev eksporteret til lande som USA, Australien, Japan, Sydkorea, Singapore og flere lande i Europa.

Teslas månedlige eksportmængde af Kina-byggede biler nåede et rekordhøjt niveau på 31.379 enheder i august, hvilket udgjorde 71 procent af Teslas samlede engros salg af Kina-byggede biler.

Læs også: Forudbestil Tesla Cybertruck til en billig pris

Gang i bileksport fra Kina

Ifølge data fra China Passenger Car Association (CPCA) eksporterede Kina omkring 950.000 køretøjer i første halvår af 2021, hvilket svarer til en stigning på 118 procent i forhold til året før. Den halvårlige eksport af batteridreve biler (plug-in hybrid og elbiler) steg med 151,3 procent i forhold til for et år siden til 173.000 enheder.

Af de biler, der blev eksporteret i perioden januar-juni, var næsten 30 procent Tesla, sagde Cui Dongshu, generalsekretær for CPCA.

Læs også: Nobelprisvinder: Apple vil løfte sløret for elbil-projekt i år

Tesla made in China

Tesla sagde i sidste måned, at selskabet har flyttet sit “eksportknudepunkt” fra deres Fremont Factory til den nye kæmpe Shanghai Gigafactory.

Tesla bemærkede, at salget af Kina-fremstillede køretøjer er et forsøg på at bringe “høj kvalitet og høj værdi” made-in-China-biler til de globale premium-bilmarkeder.

“På grund af stærk amerikansk efterspørgsel og global optimering af gennemsnitsomkostningerne har vi afsluttet overgangen af Gigafactory Shanghai som det primære eksportknudepunkt for køretøjer”, oplyste Tesla i sine resultater for 2. kvartal 2021.

Også herhjemme går det godt for Tesla, der med deres opdaterede biler har fået et boost. Indtil videre har Tesla solgt 1.372 biler i år, hvilket svarer til 1,1 procent af det samlede danske bilmarked. Herhjemme består elbilerne af cirka 10 procent af det samlede salg og plug-in hybrid 21 procent.

Læs også: IONIQ 7 – stor fuldelektrisk SUV på vej fra Hyundai

Mere om fortællingen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. d. 20/8/2021 fulgte vi artiklen op med en artikel der omhandler Tesla klar med humanoid robot næste år – Tesla Bot – Den næste artikel om emnet finder du her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..