Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil

Inden længe kan man i Apple Maps finde ladestandere til elbiler, og appen vil automatisk planlægge din rute i elbil med mulighed for opladning undervejs.

Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil

Sammen med en masse andre nyheder til Apples nye iOS 14 kommer også en stor opdatering til Apple Maps. Her er der to store nyheder at finde i Apple Maps; cykelruter, ladestandere til elbiler samt planlægning af rute i elbil. Det er ikke noget nyt og revolutionerende for kort- og navigationsapps, men Apple Maps tilføjer nogle ganske brugbare funktioner.

Læs også: iOS 14: iPhones får nu widgets på startskærmen

Apple Maps viser kompatible ladestandere

Google Maps har vist ladestandere til elbiler siden slutningen af sidste år, men nu er Apple også snart klar med funktionen i deres Maps-app. I modsætning til Google Maps, så vil Apple Maps give nogle flere muligheder. Først og fremmest vil der kun blive vist ladestationer og opladere, som er kompatible med den enkelte elbil.

Ifølge Apple vil Maps i iOS 14 “eliminere angst for rækkevidde” i elbiler. Planlægger man en rute i elbil, så vil Apple Maps automatisk kunne holde med bilens batteriniveau og vise kompatible ladestandere på turen, hvor det er forventet man skal stoppe og lade op. Her vil der også blive taget højde for vejret og stigninger, som kan have en effekt på bilens rækkvidde.

Læs også: I iOS 14 og iPadOS 14 kan man vælge standard email- og browser app

Elbil rute Apple Maps
Planlæg ruter i elbil i det kommende Apple Maps. Apple Maps viser kun kompatible ladestandere.

Cykelruter i Apple Maps

En anden ting, som også kommer til Apple Maps i iOS 14 er cykelruter. Cykelruter vil virke på både iPhone og Apple Watch. Cykelruter er heller ikke en nyt for kort- og navigationsapps, men igen er her nogle ret brugbare funktioner.

Udover bare at vise cykelruter, så viser Apple Maps også udfordrende stigninger, trapper og larmende veje, så man på forhånd kan undgå disse. Apple har bygget cykel-oplevelsen i Maps op helt fra bunden og der bliver vist små ikoner på ruten, hvor man kan se både trapper og stigninger. Vil man undgå disse, så kan man indstille Maps til at finde en anden rute.

Cykelruter til Apple Maps kommer i første omgang til New York, Los Angeles, San Francisco Bay Area, Shanghai og Beijing. I de kommende måneder vil der blive tilføjet mange flere byer.

Læs også: Google Maps får Inkognitotilstand

cykelrute apple maps
Apple Maps viser i iOS 14 både stigninger, trapper og larmende veje på cykelruten.

Læs også: Farvel til Intel: Apple skifter til egne processorer i Mac-computere

 

Seneste nyt i fortællingen

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 22/6/2020 kom der flere nuancer om emnet med nyheden om Farvel til Intel: Apple skifter til egne processorer i Mac-computere – Artiklen kan du læse her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..