Elbilen Fiat 500 “La Prima” har hurtigopladning og Uconnect 5

Fiat 500 kommer til oktober i som elbil. Her får man 320 kilometers rækkevidde, hurtigopladning, trådløst Apple CarPlay og masser af avanceret køreteknologi.

Elbilen Fiat 500 “La Prima” har hurtigopladning og Uconnect 5

Den ikoniske og utroligt populære Fiat 500 lanceres nu i en helt ny udgave, der tilføjer et “e” til dens navn. Det lille “e” betyder at den er elektrisk, og efternavnet “La Prima” betyder, at den får udstyr fra øverste hylde.

Med avanceret køreteknologi, lækkert design, 320 kilometers rækkevidde, hurtigopladning, medfølgende Wallbox-oplader, indbygget trådløst Apple CarPlay på en 10,25 tommer stor skærm og en pris på 289.990 kroner.

Læs også: Nyheder om elbiler

Fiat 500 elbilen klarer 400 km bykørsel

Den kommende elektriske Fiat 500 viser velkendte designlinjer frem. Den er designet med respekt for dens rødder, med afdæmpede, blide og rene linjer, der bevarer alle de ikoniske stilindikatorer. I kabinen er der anvendt naturlige materialer og tænkt i bæredygtighed, og der er samtidig mere plads end nogensinde i modellen.

Dens elektriske motor har, med et batteri på 42kWh, en rækkevidde på op til 320 km (WLTP) ved blandt kørsel og helt op til 400 km bykørsel. Med en såkaldt Sherpa-tilstand optimeres strømforbruget i bilen. Funktionen tager kontrol over strømforbruget, såsom aircondition, fartgrænser, acceleration og mobilopladning, for at kunne opnå længere rækkevidde.

Op til 50 km rækkevidde efter 5 minutter i oplader

Som en god tilføjelse til batteriet rækkevidde kommer Fiat 500 La Prima med hurtigopladning. Batteriet oplades med op til 85 kW, hvilket på en halv time giver 80 procent. Har du kun lige 5 minutter, så er der til 50 kilometers kørsel. Den kommer med et Mode 3-kabel til hurtigopladning, der kan bruges ved offentlige standard- og hurtig-ladestationer og parkeringspladser, samt en ”plug and play” Wallbox-oplader til hjemmet.

Læs også: Android Auto runder 100 mio. downloads

Fiat 500 La Prima kommer i tre farver:

Med avanceret intelligent kørsel

Den elektriske Fiat 500 bliver den første minibil herhjemme med autonom kørsel på niveau 2. Det betyder at bilen kan assistere dig med at bremse, accelererer, holde vognbanen og ringe efter hjælp ved uheld.

Fiat 500e aflæser automatisk vejskilte og foreslår den bedste hastighed på den pågældende vej. Når hastighed og afstand er indstillet på rattets knapper, vil systemet på egen hånd holde den indstillede afstand til køretøjet foran, når du kører over 30 km/t samt holde dig midt i vognbanen, når du kører over 60 km/t og standse, når det er nødvendigt pga. trafikken.

Derudover er der avancerede 360 graders parkeringssensorer, registrering med ultralydssensor i blinde vinkler, bakkamera, træthedsadvarsel og meget mere.

Læs også: Disse biler har Android Auto og Apple CarPlay

Indbygget trådløst Apple Carplay og mobiloplader

Et nyt uConnect infotainmentsystem, en 10,25 tommer skærm, lynhurtig bluetooth-parring, trådløst Apple CarPlay og trådløs mobilopladning er den elektriske Fiat 500 altid forbundet.

Med det trådløse Apple CarPlay forbindes iPhonen på under 5 sekunder til bilen, hvor man på den lysstærke 10,25 tommer skærm kan foretage opkald, navigere, styre musikken og meget mere. Man kan selvfølgelig også benytte Siri til stemmestyring.

Læs også: Apple CarPlay understøtter nu Google Maps

Derudover kan man med uConnect og “Fiat all-in”-appen få et fuldt overblik over den elektriske Fiat 500. Her kan man se batteriniveau, låse og oplåse bilen, tænde lygterne, se bilens placering, planlægge aircondition og opladning af bilen, se placering af ladestandere, se dæktryk, fotofælder, vejrdata, oprette WiFi i bilen til 8 enheder og meget mere. Der er desuden en trådløs Qi-oplader i bilen.

Andre udgaver af Fiat 500 understøtter også Android Auto og mon ikke også den elektriske kommer til dette.

Fiat 500 elbil La Prima
Fiat 500 elbilen kommer med Mode 3-kabel og Wallbox-ladestation til hjemmet.

Elektrisk Fiat 500 kommer til oktober

Den elektriske Fiat 500 La Prima kommer i et begrænset antal til oktober. Prisen starter fra 289.990 kroner.

Læs også: Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Fortsættelse af sagen

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 3/3/2020 blev sagen bragt videre med en vinkel på Telmore lancerer eSIM til mobiler og tabletsKlik her for fortsættelsen.. Få også seneste nyt om emnet ved at trykke her..