Nubia Red Magic 5G: Vild gamingmobil med 144 Hz skærm og 16 GB RAM

144 Hz AMOLED-skærm, 16 GB RAM, aktiv køling og 5G. Ikke så tosset, vel? De vilde specifikationer kan du nu få i Nubias nye gamingmobil Red Magic 5G.

Nubia Red Magic 5G: Vild gamingmobil med 144 Hz skærm og 16 GB RAM

Gamingsmartphones er blevet utroligt populære på ganske få år – og det har fået flere producenter til at satse på dette segment. En af dem er den kinesiske producent Nubia, som netop har lanceret et nyt flagskib til gamere: Nubia Red Magic 5G.

Red Magic 5G er indbegrebet af en gamingsmartphone. Den er udstyret med de vildeste specifikationer, du kan forestille.

Læs også: Nye Quantum gaming-headset fra JBL

144 Hz AMOLED-skærm

En af de store nyheder er skærmen. Nubia Red Magic 5G udmærker sig nemlig ved at have en 6,65” Full HD+ AMOLED-skærm med en opdateringshastighed på hele 144 Hz. Mange smartphones kommer efterhånden med 90 eller 120 Hz skærme, men nu er grænsen altså flyttet til 144 Hz, som også ofte er anvendt i skærme til pc-gaming.

Skærmpanelet får følgeskab af et berøringspanel med en opdateringshastighed på 300 Hz. Du får altså ikke en telefon, hvor skærmindholdet føles mere smooth, når du scroller – og naturligvis gamer. Selv indhold, som ikke understøtter høje opdateringshastigheder, forsøger telefonen at forbedre opdateringshastigheden på ved hjælp af interpolation.

Som på de fleste andre topmodeller finder du også en fingeraftrykslæser indbygget i AMOLED-skærmen.

Læs også: Hele OnePlus 8-serien vil understøtte 5G

Snapdragon 865 med 5G og 16 GB RAM

Ikke kun skærmen er imponerende. Det er resten af teknikbladet også. Du finder nemlig den seneste Snapdragon 865-processor, som naturligvis også er akkompagneret af Qualcomms X55 5G-modem, så du i fremtiden kan surfe og streame masser af tunge spil og video.

Mere udsædvanligt er det dog mængden af RAM i Nubia Red Magic 5G. Billigste model har nemlig ”kun” 8 GB LPDDR5-RAM, og hvis det ikke er nok, kan du vælge 12 GB RAM … eller 16 GB! Ja, den er god nok. 16 GB RAM. Det skulle altså række til at have et par krævende spil kørende på én gang uden problemer (hvis altså ikke Androids notorisk strikse RAM-styring når at lukke ned for spillene inden da).

Mængden af lagerplads er ikke noget særligt med valget mellem kun 128 GB eller 256 GB lagerplads. For de fleste vil det dog nok række alligevel.

Læs også: Doom Eternal bliver flottere på Google Stadia end PS4 Pro

Tre kameraer bagpå

Bagpå finder du tre kamerasensorer: et 64 megapixel primær sensor fra Sony (IMX686) med en blænde på f/1,8, hvortil du også finder en 8 megapixel sensor med vidvinkelobjektiv og til sidst et 2 megapixel makroobjektiv.

På papiret er kamerasetuppet altså ikke noget særligt. Heldigvis er Nubia Red Magic 5G interessant på mange andre områder.

Læs også: PlayStation 5 ser ud til at komme i 2 versioner

Gaming-design for alle pengene – og aktiv køling

Nubia er gået all-in på et design, der taler til de fleste gamere. På bagsiden sker der en hulens masse ting. Først og fremmest finder du RGB-lys under ”REDMAGIC”-logoet på bagsiden, for på alle gamingprodukter skal der være RGB-lys.

Bagsiden har også et noget interessant design, hvor den ene variant har en bagside, hvor venstre side er rød, mens højre side af bagsiden er blå. Det er for at symbolisere en ret cool feature i Nubia Red Magic 5G. Under bagsiden gemmer der sig nemlig en aktiv blæser og et kølelegeme (heat sink) ligesom i Red Magic 3 – altså en lille blæser, der rent faktisk roterer og dermed fører kølig luft ind fra højre side af telefonen og ud som varm luft i den anden side af telefonen, hvor der er lavet huller til udluftning i rammen.

Nubia hævder, at blæseren kan køle processoren ned til 18 grader, og under opladning kører blæseren også for at sænke temperaturen i telefonen.

For at vise blæseren og de øvrige komponenter frem kommer Red Magic 5G også i en særlig transparent variant.

Læs også: Samsung og Xbox går sammen og spil-streamingtjeneste

Øvrige specifikationer

De øvrige specifikationer i Nubia Red Magic 5G er naturligvis også helt i top. Du finder med andre ord et stort batteri på 4.500 mAh, som skulle række til mange timers gaming. Telefonen understøtter 55 watt hurtigopladning, så efter 15 minutters opladning har du 56 % strøm. En fuld opladning tager kun 40 minutter. Ikke dårligt.

Nubia Red Magic 5G byder også på stereohøjttalere og de såkaldte pogo pins, så du kan tilslutte en dock til lyd, strøm og ethernet.

Nubia Red Magic 5G: Pris og tilgængelighed

Den nye gamingmobil fra Nubia kommer allerede til salg i Kina 12. marts, mens det globale salg begynder i april. Nubia Red Magic 5G findes i farverne Black, Mars Red og Cyber Neon og kommer i følgende udgaver:

  • 8 GB + 128 GB: 3.640 kroner
  • 12 GB + 128 GB: 3.930 kroner
  • 12 GB + 256 GB: 4.200 kroner
  • 16 GB + 256 GB: 4.800 kroner

Nubia Red Magic 5G i den transparente version sælges kun i en begrænset periode og har følgende specifikationer og priser:

  • 12 GB + 256 GB: 4.400 kroner
  • 16 GB + 256 GB: 5.000 kroner

Bemærk: Priserne er omsat direkte fra kinesiske yuan til danske kroner. Dertil skal der tillægges dansk moms og andre prisforskelle.

Det forventes, at Red Magic kan købes via Red Magics hjemmeside, når telefonen lanceres globalt i løbet af april. Producenten leverer i hvert fald deres øvrige produkter til Danmark og tager 80 kroner i fragt. De danske priser må forventes at blive cirka 25 % højere end de kinesiske priser, som er vist ovenover. Det har i hvert fald været tilfældet med det forrige flagskib, Red Magic 3S.

Læs også: ASUS klar med Android 10 til ROG Phone 2 og Stadia-nyheder

Sidste nye om temaet

Siden redaktionen kørte opslaget er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. Efterfølgende d. 5/2/2020 publicerede vi historien om De bedste gaming skærme – guide og priser – Læs fortsættelsen her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.