Razer Kishi V2 test: Android spilcontroller bliver bedre og bedre

Razer Kishi V2 er pt. en af de allerbedste spilcontrollere, der passer til langt de fleste nyere telefoner og løfter mobilspil til nyt niveau. Læs test og se pris.

Razer Kishi V2 test: Android spilcontroller bliver bedre og bedre

Den første generation af spilcontrolleren Kishi var faktisk ganske glimrende, men den falder alligevel lidt igennem, når man tager V2 i brug. Kishi V2 er udstyret med switch-baserede knapper og et smart, fleksibelt nyt monteringsdesign, der gør, at den passer til utrolig mange telefoner.

Bedste spilcontroller til telefoner

Telefonen sættes intuitivt fast i controlleren med USB-C-porten og så trækker man i venstre side, så den passer til toppen af telefonen.

Fordelen ved at bruge USB-C i stedet for bluetooth er, at latenstiden bliver meget lav i forhold til at benytte bluetooth.

Controlleren trækker strøm fra telefonen, så man skal ikke tænke på, at den skal lades op. Uden helt at kunne bedømme, hvor meget strøm den bruger fra telefonen, ser det ikke ud til at være særlig meget.

Der er et USB-C stik i bunden af det højre greb, så du kan oplade din telefon, mens du spiller, eller uden at fjerne controlleren. Controlleren understøtter dog ikke hurtigopladning.

Rigtig god styring

Opbygningen af Kishi V2-controlleren minder meget om noget, vi ser på controllere til konsoller. Knapperne føles responsive og har fin trykfornemmelse som på almindelige gaming controllere.

Når man lærer at bruge knapperne, hvilket man gør relativt hurtigt, hvis man i forvejen er lidt inde i gaming, så får man en betydelig anden gaming oplevelse på mobilen sammenlignet med styring via en virtual touchpad på skærmen.

 

Se også: Gør spil børn dumme?

Nexus app administrerer dine spil

Razer har en app kaldet Nexus til controlleren, der kan bruges til at administrere ens spil. Den fungerer med de spil, der er installeret på din telefon og man får forslag til nye spil.

Den kan Razer helt sikkert arbejde på at gøre bedre og lidt mere brugervenlig, men den fungerer okay.

razer kishi v2

Se også: De bedste telefoner til spil

Kompatibilitet med telefoner og gamingtjenester

Kishi V2 kan bruges sammen med Android-telefoner med USB-C-forbindelse. Razer oplyser selv, at den er kompatibel med Samsung Galaxy-modeller fra S9 og frem, Google Pixel (Pixel 2 eller nyere) og deres egne Razer-telefoner.

Det udelukker dog ikke, at andre modeller også fungerer godt med den. Jeg har for eksempel testet den med OnePlus 10 Pro. I skrivende stund understøtter den ikke iPhone, men det skulle komme senere i år.

Controlleren er kompatibel med Xbox Game Pass Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now og Google Stadia, plus lokal streaming via Steam Link, Xbox Remote Play, Parsec og Moonlight.

razer kishi v2

Jeg har selv testet den med spil som Doom fra Google Stadia og her fungerer controlleren upåklagelig. Dog virker den pt. ikke med et populært spil som Call of Duty, men det bliver der arbejdet på at fixe.

Se også: INZONE er Sonys nye gaming brand

Pris og konklusion på Kishi V2

Kishi V2 koster cirka 700 kroner. Er man gamer og elsker at spille på farten, så er pengene godt givet ud. Den passer til mange forskellige telefoner, er let at bruge og giver langt bedre styring, når man spiller.

Se også: Bedste bredbånd til gamere