Sony anskaffer sig patent på PlayStation 5-sider

Sony har anskaffet sig et patent på sidepanelerne på PlayStation 5, men hvorfor? Sony kunne være på vej med nye designs, men der er også en anden grund.

Sony anskaffer sig patent på PlayStation 5-sider

Da Sony løftede sløret for PlayStation 5- spillekonsollen sidste år var dens design en kæmpe overraskelse. Her ét år efter lanceringen har Sony anskaffet sig et ret specifikt patent. De har nemlig fået patent på de hvide sidepaneler, der omkranser PlayStation 5, men hvorfor?

Læs også: Disse store spil kommer til PlayStation 5 i 2022

Nye designs på vej

Sammen med lanceringen blev der antydet, at der ville være et “PlayStation 5 design for alle”, hvilket kunne betyde, at der ville komme andre farver og designs i fremtiden. Indtil videre er der dog stadig mangel på PlayStation 5-konsoller og der er intet nyt design eller farve lanceret.

Med dette patent i Sonys hænder kunne det dog tyde på, at der var noget på vej. De hvide plastikplader på PS5 kan ganske let afmonteres, hvorved man kan isættes ekstra lagerplads i form af en M.2 SSD-harddisk. Det betyder også, at kan let kan skifte designet på PlayStation 5. Ikke kun med farver, men også mindre ændringer i selve formen. Forsøg på dette har man nemlig allerede set fra tredjeparter. Herunder er det Dbrand, som har lavet deres egne sidepaneler til PlayStation 5:

Læs også: Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5

Vil undgå konkurrence fra trejdeparter

En anden årsag til anskaffelsen af patentet kunne netop være for at undgå, at tredjeparter sælger sidepaneler til PlayStation 5. Dette blev først forsøgt af PlateStation5 og CustomizeMyPlates, som Sony truede med sagsanlæg og fik lukket ned. CustomizeMyPlates er dog tilbage med et nye design. Også Dbrand solgte deres Darkplates i stor stil, som gav den hvide PS5 et mat sort look. Dette var Sony dog heller ikke tilfredse og truede også dem med sagsanlæg. Dbrand fjernede Darkplates fra hylderne og lancerede senere Darkplates 2.0 i nyt design med overskriften “CHECKMATE, LAWYERS”.

Læs også: Endnu flere eksklusive spil på vej til PlayStation 5

Sagens videre forløb

Få den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om emnet. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. Allerede d. 11/11/2021 fulgte vi op med en artikel der belyste emnet Nu bliver det endnu sværere at købe PlayStation 5 – Du kan læse det videre forløb her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.