Sony har brugt 329 millioner dollars på eksklusive PS5-spil

En ny rapport fra Sony viser, at selskabet har brugt vanvittige 329 millioner dollars på tredjepartsspil til PlayStation 5 siden april 2020.

Sony har brugt 329 millioner dollars på eksklusive PS5-spil

Lang tid før Sony overhovedet havde udgivet den nyeste generation af spillekonsoller, havde de sikret sig tredjeparts-lancerings- og udgivelsesaftaler fra flere studier. Selvom forretningsmodellen ikke er overraskende, så er det nu officielt, hvor meget det japanske selskab egentlig har brugt på at sikre eksklusivt indhold til PlayStation 5. Og det er altså ikke småpenge.

Ifølge Sonys kvartalsvise sikkerhedsrapport har det japanske selskab fra 1. april 2020 til 31. december 2020 brugt hele 329 millioner dollars på at sikre sig eksklusive udgivelsesaftaler og partnerskaber til PS5.

Læs også: PlayStation 5 mangel kan fortsætte resten af året

Udgivelsesaftalerne dækker kun over spil fra tredjepartsudviklere, der ikke er ejet af Sony, men som skal udvikles eksklusivt til PlayStation 5. Det store millionbeløb vil derfor blive delt mellem spil som Demon’s Souls Remake, Returnal og Sackboy: A Big Adventure.

Andre spil som Final Fantasy, Project Athia og Deathloop, der først frigives på PS5 og også er tredjepart, får ikke andel i de 329 millioner dollars. Det gør spil fra Sony-ejede studier som Insomniac og Naughty Dog heller ikke.

Se også: De 10 mest ventede spil til PlayStation 5 i 2021

Gode nyheder for PlayStation-fans

At Sony har spenderbukserne på er rigtig gode nyheder for PS5-spillere, da det sender et klart signal om, at der er mange flere eksklusive og nye spil på vej. Virksomheden, der bruger mere end 100 millioner dollars på sine bedst sælgende førstepartsprojekter, ser ud til at bruge mere end tre gange det beløb på mindre AAA-projekter. Dertil skal vi huske, at Sony taber penge på at sælge selve PlayStation 5-konsollen. Det hele skal tjenes ind på spil, tilbehør og tjenester.

På trods af investeringen i fremtidens spil har Sony også sagt, at COVID-19-pandemien påvirker produktionen, udviklingen, salget og distributionen af produkterne og tjenesterne i alle Sonys forretningssegmenter negativt, og denne negative indvirkning forventes at fortsætte i fremtid.

Så mangler vi bare, at man kan købe en PlayStation 5.

Se også: Nyheder om PlayStation 5