Afstemning: Bygger du også et smarthome?

Der findes utallige produkter til smarthjemmet, som skal gøre vores liv lettere. Men gider vi overhovedet gøre vores hjem smart? Deltag i afstemningen i artiklen.

Afstemning: Bygger du også et smarthome?

Smarthjem er det nye og hotte. Og det vælter ud med produkter fra producenterne, som gerne vil gøre vores liv lettere – og samtidig tjene en lille skilling. Nogle af disse smart-produkter giver mening, mens andre virker ligegyldige. Men det helt store spørgsmål er, om danskerne overhovedet gider gå i gang med at bygge et smarthjem? Deltag i vores afstemning her i artiklen.

Læs også: Kom i gang med det smarte hjem: Fordele og ulemper

Der findes smart pærer, termostater, gardiner, støvsugere samt automatik og digitale assistenter til at styre dem. Hele ideen bag det smarte hjem er, at vores hverdag skal gøres lettere. Alle de her små ting vi skal huske at gøre i hverdagen, har vi pludselig små smarte dingenoter til at gøre for os. Det lyder smart – og det er det også nogle gange. Det er samtidig lidt af en investering, hvis der skal indkøbes til et smarthjem.

Og det kræver også en hel del tilvænning. Det der med at skulle tale til en digital assistent, og pludselig at skulle styre ting i hjemmet på en anden måde.

Læs også: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

Automatik er bedst

Det bedste ved et smarthjem er automatik. Og med det menes der, at man kan indstille produkterne til at gøre bestemt ting på bestemte tidspunkter. Få lyset til automatisk at skrue ned om aftenen og tænde om morgenen. Varmen der automatisk skruer op og ned i løbet af dagen – og slukker når der registreres åbne vinduer.

Men det er også smart at kunne styre hjemmets enheder på afstand. Er på man vej hjem fra ferie, så kan man sikre man kommer hjem til et varmt hjem. Og inden man tager afsted til sommerhuset beder man assistenten om at tænde varmepumpen der. Der er mange produkter og nærmest uendelige muligheder. Det smarte hjem er kommet for at blive. Når 5G bliver udbredt, så vil der opleves en eksplosion af forbundne enheder.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Er du gået i gang med at bygge et smarthjem? Deltag i afstemningen og uddyb gerne dit svar på kommentarfeltet.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...