Apple i front for udbredelsen af Ultra Wideband-teknologi

Brugen af Ultra Wideband i Apples enheder har ført til mere forskning og anvendelse af teknologien, ifølge ny rapport fra DigiTimes.

Apple i front for udbredelsen af Ultra Wideband-teknologi

Ultrabredbånd er en oversættelse af Ultra Wideband (UWB), som er betegnelsen for en laveffektiv radioteknologi, der opererer med en kort rækkevidde. Den giver mere præcis indendørs positionering end Bluetooth LE og Wi-Fi, og takket være fx Apples U1-chips bliver enhederne hurtigere og mere pålidelige, fordi de bedre kan aflæse, hvor de er i forhold til hinanden.

Læs også: Tile kommer i version med UWB – konkurrent til AirTags

Ultra Wideband i mange enheder

U1-chippen, der er udviklet af Apple, bruger teknologien til den forbedrede rumlige bevidsthed. Selskabet har brugt UWB-teknologien til iPhone 11 og nu også til iPhone 12-serien, Apple Watch 6 og HomePod mini, alt imens Samsung Electronics har lanceret UWB-aktiverede smartphones inklusive Galaxy Note 20 Ultra og Galaxy Flip 2. Også Xiaomi har lavet en UWB -aktiveret smartphone-model, skriver Digitimes Research.

Også Apples HomePod 14.4 beta udnytter U1-chippen i enheden: Når en iPhone er i nærheden af HomePod mini, der er udstyret med U1, startes en blød haptisk berøringsrytme, der bliver hurtigere og hurtigere, efterhånden som ‌‌iPhone‌‌ kommer tættere på, indtil brugerfladen til at overføre en sang mellem ‌‌HomePod mini‌‌ og ‌‌iPhone‌‌ åbnes.

Læs også: Apple AirTags lanceres snart i to størrelser

Flere typer af produkter med UWB på vej

Flere og flere virksomheder arbejder angiveligt med at få funktionaliteten ind i deres produkter, blandt andet har BMW annonceret planer om, at bruge teknologien til trådløs aktivering af køretøjer.

Se også: Nyt om IoT og forbundne enheder