Nokia advarer: Stor stigning i misbrug af IoT-enheder

IoT-enheder bliver udsat for store mængder DDoS-angreb, lyder det fra Nokia - det skyldes krigen i Ukraine samt kriminelle hackerkollektiver.

Nokia advarer: Stor stigning i misbrug af IoT-enheder

Nokia advarer om, at der har været en kraftig stigning i angreb, der udnytter usikre IoT-enheder de sidste 12 måneder med såkaldt distribueret denial-of-service (DDoS) trafik, der er målrettet mod at forstyrre telekommunikationsnetværkstjenester.

I den seneste Nokia Threat Intelligence Report anslår selskabet, at antallet af IoT-enheder, der i dag er involveret i såkaldte botnet-drevne DDoS-angreb, er omkring en million sammenlignet med 200.000 for et år siden.

Se også: Telefoner med sikker brugerflade

Krig og profitdrevne hackerkollektiver

Nokia bemærkede, at et “stort antal usikre IoT-enheder” blev brugt til at forstyrre slutbrugernes tjenester. Selskabet nævner også den igangværende konflikt i Ukraine og en “voksende stigning i profitdrevne hackerkollektiver, der drives af cyberkriminelle” som mulige årsager.

“Denne kraftige stigning, der også suppleres af forbrugernes øgede brug af IoT-enheder rundt om i verden, blev først bemærket i begyndelsen af Rusland-Ukraine-konflikten, men har siden spredt sig til andre dele af verden,” tilføjes det.

Se også: Hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt?

IoT-bots står for 40 % af den gobale DDoS-trafik

Nokia hævder, at IoT-enhedsrelaterede bots i øjeblikket er ansvarlige for omkring 40 procent af den globale DDoS-trafik, hvor mange af de milliarder af enheder, der er i omløb, har en svag sikkerhedsbeskyttelse.

Nokias SVP for forretningsapplikationer, Hamdy Farid, forklarer, at et enkelt botnet DDoS-angreb kan involvere hundredtusindvis af IoT-enheder, hvilket udgør en betydelig trussel mod netværk globalt.

“For at mindske risiciene er det vigtigt, at tjenesteudbydere, leverandører og myndigheder arbejder på at udvikle mere robuste sikkerhedsforanstaltninger til 5G-netværk samt robuste sikkerhedspraksisser og bevidsthed på alle virksomhedsniveauer.”