Xiaomi Robot Vacuum X10+: Robotstøvsuger, der også vasker gulv

Xiaomi Robot Vacuum X10+: 2-i-1 er en robotstøvsuger, der både kan støvsuge og vaske gulv - og så den gør selv sine gulvmopper rene. Se pris.

Xiaomi Robot Vacuum X10+: Robotstøvsuger, der også vasker gulv

Xiaomi har netop lanceret mobilserien 12T, men ved samme lejlighed lancerede de også lejlighed Robot Vacuum X10+, en robotstøvsuger der faktisk kom ud på markedet i Kina allerede i april. Nu kommer den altså også til Europa.

Kan selv rengøre og tørre sine gulvmopper

Det er selskabets hidtil mest alsidige robotstøvsuger: Den kan både støvsuge med 4000 Pa sugekraft og vaske gulvet med to roterende klude.

Med sin basestation kan den også tømme støvbeholderen, fylde vandtanken, vaske sine moppeklude og desuden tørre dem med varme.

Robotten skal efter sigende ikke kræve meget vedligeholdelse. Det eneste, man skal gøre, er at fylde basestationens vandtank og tømme tanken med beskidt vand og støvbeholderen af og til.

Se også: Sømløs vil ind på det danske marked for robotstøvsugere

Slip for lugt og bakterier

Det er ikke første gang, Xiaomi kommer med en robotstøvsuger, der både kan vaske og tørre kludene, der kom en støvsuger med samme funktioner til det kinesiske marked for næsten et år siden. Med andre modeller er man selv nødt til at løsne og vaske moppekludene, og det er jo ærlig talt ikke det sjoveste i verden.

Selv hvis kluden egentlig ser okay ud efter en rengøring, er der ret stor risiko for, at den begynder at lugte, fordi der vokser bakterier og andet skidt og kanel i den.

X10+ løser det problem med sin multifunktionelle basestation. Når støvsugeren er docket, rengøres de to klude ved hjælp af roterende våde børster og derefter en to timer lang tørreproces med lav varme.

Man behøver med andre ord formentlig aldrig røre ved kludene, før det er tid til at skifte dem ud på grund af slid.

Derudover kan X10+ selv mærke, hvornår den kommer til et tæppe, takket være ultralydssensorer. Ved kanten af tæppet løfter den automatisk kludene.

Se også: Bredbånd til hjemmet

Scanner og undgår objekter omkring sig

Som forgængerne bruger X10+ LDS (laser distance sensor) til at kortlægge rummene og navigere i dem.

Den er også udrustet med Xiaomis eget S-Cross AI-system, der er et softwaretrick kombineret med maskines dual-linje laser og RGB-kamera til at genkende forskellige typer af objekter, der kommer i vejen, og finde frem til en passende rengøringsafstand til dem hver især.

Når det gælder almindelige møbler som sofabord og sofa, gør støvsugeren rent hele vejen hen til møblerne.

Data ligger lokalt på støvsugeren

Hvis man er lidt usikker på at byde endnu et kamera ind i sit hjem, har Xiaomi fået TÜV Rheinland Cybersecurity og Privacy Protection Standard Certificate til X10+.

Privacy skulle der altså være styr på. Xiaomi forklarer også, at al information behandles direkte på støv

Se også: Guide til de bedste robotstøvsugere

Pris på Xiaomi Robot Vacuum X10+

Xiaomi Robot Vacuum X10+ kommer ud på det europæiske marked til en startpris på 7.499 kroner.

Se priser på robotstøvsugere her.