Med CarKey til iPhone kan du låse din bil op

Apple har netop lanceret CarKey, som bruger NFC-chippen i iPhones til at låse kompatible biler op. I første omgang kun BMWs kommende 5-serie.

Med CarKey til iPhone kan du låse din bil op

Som en indbygget del af Apple nylancerede styresystem til iPhones, iOS 14, gemmer sig CarKey. Apple CarKey har været rygtet længe, men er nu endelig blevet en realitet. Ved hjælpe af iPhonens NFC-chip, og en kompatibel bil, låses bilen op.

Apple udviklerkonference, WWDC, er netop blevet afholdt her til aften, hvor en masse software-nyheder er blevet præsenteret. Her i blandt iOS 14, nyeste udgave af Apples styresystem til iPhones, hvori vi finder funktionen CarKey. I første omgang er det kun den kommende 2021 BMW 5-serie, som er kompatibelt med CarKey.

Læs også: Apple CarKey: Dette ved vi om Apples virtuelle bilnøgle

Par bilen med Apple CarKey

Når først bilen og iPhone, eller Apple Watch, er parret, så er det ganske simpelt at låse den op. Hold ur eller iPhone hen til NFC-chippen og bilen vil blive låst op. NFC-chippen vil for eksempel blive placeret på bilens dørhåndtag. Her kan kan vælge enten at skulle godkende med FaceID eller TouchID, eller helt springe den biometriske godkendelse over. Man vil også kunne dele adgang til bilen via iMessage.

Der er allerede nogle bilproducenter som tilbyder lignende funktioner, men disse kræver separte apps, hvor CarKey er indbygget direkte i iOS. Her kan man få et overblik over alle de digitale bilnøgler man skulle have.

Apple CarKey
Apple CarKey

Apple er en del af Car Connectivity Consortium, som arbejder på en standard inden for teknologien. Den har navnet Digital Key. Version 2.0 af Digital Key, som blev annonceret i efteråret 2019, bruger NFC-teknologien til at forbinde bil med telefon.

Den næste version 3.0 af Digital Key, som Apple også ventes at understøtte med Apple CarKey, gør det muligt at låse bilen op helt uden at hive telefonen op af lommen. Det sker helt automatisk, så snart du er i nærheden af bilen. Digital Key 3.0 understøtter nemlig også Bluetooth Low Energy (BLE) og Ultra-Wideband (UWB). Og heldigvis for Apple er iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max alle udstyret med en såkaldt UWB-chip, som bruges til at forbedre AirDrop.

Læs også: Apple vil give studerende gratis AirPods