Corning lancerer nyt og forbedret Gorilla Glass Victus

Det nye smartphoneglas er dobbelt så ridsebestandigt som Gorilla Glass 6, og en telefon med glasset kan samtidig tåle at blive tabt fra 2 meters højde.

Corning lancerer nyt og forbedret Gorilla Glass Victus

Firmaet Corning, som er bedst kendt for sit Pyrex-køkkenudstyr og Gorilla Glass til smartphones, tablets, computere og andet forbrugerelektronik, er klar med næste generation af Gorilla Glass.

Produktet hedder Gorilla Glass Victus og markerer et nyt kapitel for Corning. Nu forsøger glasvirksomheden ikke længere kun at optimere deres glas til at kunne modstå enten ridser eller høje fald, men i stedet begge dele.

Hidtil har Corning nemlig kun udviklet glas, der var god til én af tingene, da øget hårdhed gør glasset mere skrøbeligt. Og omvendt kan bløde glastyper, eller endda plastikskærme, modstå enorme fald, fordi de ikke er skrøbelige. Det sås blandt andet med skærmen i Motorola Moto Z2 Force, som Motorola garanterede ikke ville gå i stykker i fire år, men til gengæld var den blød som smør og kunne få permanente mærker med et tryk med en fingernegl.

Men nu skulle Corning altså have udviklet en formel på en type glas, der både holder til at blive tabt ved store højder, og som samtidig kan modstå ridser. Faktisk er det første gang, at Corning lancerer en ny version af deres Gorilla Glass, som er bedre end forgængeren både når det kommer til at holde til store fald og til at modstå ridser.

Gorilla Glass Victus skulle kunne klare at blive tabt på ujævne overflader i op til 2 meters højde. Det er 25 % bedre end forgængeren Gorilla Glass 6, som kunne klare op til 1,6 meter. Gorilla Glass Victus skulle samtidig også være dobbelt så ridsebestandig som Gorilla Glass 6.

Over tid er Gorilla Glass Victus også mere holdbart, da det ifølge Cornings test i snit holder til at blive tabt 20 gange ved 1 meters højde, mens Gorilla Glass 6-telefoner og andre produkter med glasset i gennemsnit ”kun” holder til at blive tabt 15 gange ved samme højde.

Læs også: Glasset i Samsung Galaxy Z Flip ridses så let som plastik

Samsung bliver først med Gorilla Glass Victus

Selv om glassets tekniske egenskaber er forbedret, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at kommende telefoner med glasset vil blive mere holdbare. Det er nemlig op til de enkelte smartphoneproducenter at bestille glasset i ønskede tykkelser på mellem 0,4 til 1,2 millimeter.

Corning har allerede fået tilkendegivelser fra én producent, som ønsker at udnytte de forbedrede egenskaber til at bruge tyndere glas end hidtil for at opnå samme modstandsdygtighed som i dag i stedet for at beholde samme tykkelse i dag og opnå øget modstandsdygtighed.

Corning afslører også, at det er Samsung, som bliver den første producent med et nyt produkt med Gorilla Glass Victus. Tidligere på ugen gik et rygte på, at Samsung Galaxy Note 20 Ultra får Gorilla Glass 7 – det som altså nu hedder Gorilla Glass Victus. Om det er Samsung eller en anden producent, der vil forsøge sig med tyndere glas end normalt, melder historien ikke noget om.

Læs også:Samsung Galaxy Note 20 præsenteres den 5. august

Det næste i sagen

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. Lasse Olsen kørte videre med bolden. 23/7/2020 blev sagen bragt videre med artiklen; Huawei mister vigtig leverandør af Kirin-chipsetsKlik her for at læse den påfølgende artikel.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.