Exynos-chips skifter navn til Dream Chip – Samsung afviser rygte

Nyt rygte går på, at Samsung vil ændre navnet Exynos til Dream Chip - men der er blot tale om et internt projektnavn, lyder det fra Samsung Semiconductor.

Exynos-chips skifter navn til Dream Chip – Samsung afviser rygte

Samsung har angiveligt fået nok af brandet Exynos til sine mikrochips og vil skifte til et nyt navn for chips til næste år. Sådan lyder et nyt rygte fra tipsteren OreXda på det sociale medie X. Ifølge personen vil Samsung bruge navnet Dream Chip – et navn som er tæt relateret til navnet Dream Team.

Tidligere har vi hørt om netop et Dream Team hos Samsung, der efter sigende skulle være en gruppe af topingeniører, der arbejder på næste generation af flagskibschippen Exynos 2400.

Læs også: Samsung bekræfter satellitbeskeder: Kan komme med Galaxy S24

Samsung Exynos-chips er ikke i høj kurs

Man kan mene, hvad man vil om navnet Dream Chip, men Samsung har absolut et motiv for at ville skifte Exynos-navnet ud. Exynos-chippene har efterhånden et lidt blakket ry. Samsung skulle derfor have havde navnet Dream Chip i tankerne, lyder det.

Det seneste flagskib inden for Exynos-chips, Exynos 2200, havde ikke en god debut i 2022. Samsung Galaxy S22-serien med chippen ombord var plaget af problemer allerede fra starten. Samsung fik optimeret sig ud af mange af problemerne, og i dag fungerer chippen meget bedre.

Men blandt Samsung-fans er der ikke stor begejstring for Exynos-chips – især efter Samsung holdt et års pause fra at udvikle Exynos-flagskibschips til egne telefoner. I stedet anvendte Samsung i hele verden den teknisk overlegne Snapdragon 8 Gen 2-chip fra Qualcomm i Samsung Galaxy S23-serien.

Læs også: Første rigtige billeder: Sådan ser Samsung Galaxy S24 Ultra ud

Samsung skyder straks rygte ned

Rygtet nævner ikke, med hvilke navne Samsung vil skelne mellem forskellige Dream Chips. Det er også værd at bemærke, at denne tipster ikke hører til blandt gruppen af de absolut mest troværdige. Den samme tipster hævdede også, at Galaxy Buds 2 Live skulle komme på markedet i år, og at der skulle sidde en Exynos 2300-chip i Galaxy S22 FE og Galacy Tab S8 FE. Ingen af delene endte med at blive tilfældet.

Galaxy S24-serien skulle angiveligt være de første Samsung-telefoner til at få denne Dream Chip – i hvert fald hvis det står til tipsteren.

Står det til Samsung Semiconductor, kommer det dog ikke til at ske. Over for Android Police oplyser chipproducenten, at der ikke er hold i rygtet. Det lader altså ikke til, at Samsung vil omdøbe “Exynos” til “Dream” eller “Dream Chip”. Det første svar fra Samsung var en smule uklart, men i et opfølgende slår Samsung fast, at rygtet ikke passer.

“Alle rygter angående rebranding er ikke sande. Til orientering er det nævnte brandnavn (Dream, red.) blot et internt projektnavn,” oplyser Samsung Semiconductor.

Bare fordi Samsung afviser rygtet om denne konkrete navneændring, er det naturligvis ikke ensbetydende med, at Samsung ikke pønser på at finde på et nyt navn i stedet for Exynos i et forsøg på at pynte på opfattelsen af mærkets egne chips.

Læs også: Samsung kommer med overraskende billig foldbar mobil i 2024