Google Fotos får nye, smarte funktioner

Googles fotoapp bliver endnu smartere. Automatisk farvelægning af sort/hvide billeder og automatiske forslag til forbedringer af billeder er blandt nyhederne.

Google Fotos får nye, smarte funktioner

Google Fotos er en populær app til opbevaring og deling af billeder. Hen over de kommende måneder bliver appen formentlig endnu mere populær, for Google udstyrer den med et sæt smarte funktioner.

Ved Google I/O 2018 oplyser Google, at Fotos bliver opdateret med flere nye, smarte nyheder, som gør appen endnu nemmere at bruge og mere brugbar.

Automatiske forslag til forbedringer

Google Fotos kan allerede lave forbedringer af visse fotos under afsnittet Assistent. Inden længe vil Google dog bidrage med forslag til forbedringer af billeder mere direkte – nemlig inde i de enkelte billeder. Hvis du eksempelvis ser på et billede af en hund, hvor lyset er mørkt, vil Google Fotos vise en tekst, der foreslår at rette op på lysstyrken.

Google Fotos kan også opdage flere billeder i streg med den samme person på billederne og dermed forslå at dele billederne af eksempelvis Lisa.

Google Fotos

Omdan billeder af papirer til PDF-filer

Har du prøvet at tage billeder af papirer med en masse tekst på? Det fungerer for det meste, men det er langt fra lige så læsevenligt som en scannet udgave. Det retter Google Fotos op på. Google Fotos kan nemlig snart automatisk omdanne fotografier af dokumenter til en PDF-optimeret udgave, der beskærer og strækker billedet, så det ligner en indscannet udgave. Farverne og kontrasten justeres også.

Google Fotos

Farvelæg gamle sort/hvid-billeder

En stor nyhed i Google Fotos er, at det snart bliver muligt at lade Google Fotos farvelægge sort/hvid-billeder. Hvis du eksempelvis har gamle billeder eller billeder, som aktivt er taget i sort/hvid, kan du alligevel få Google til at give billederne nyt liv.

Omvendt kan du også få Google Fotos til at lave farvebilleder om, så det kun er forgrunden af eksempelvis en person, der er i farver, og hvor baggrunden så er i sort/hvid.