Kvittering for læst e-mail: Se, om din e-mail er blevet læst

Vidste du, at du kan spore din e-mail, så du få besked, når modtageren har læst din e-mail? Se hvordan du tjekker, om nogen har læst din e-mail.

Kvittering for læst e-mail: Se, om din e-mail er blevet læst

Der kan være mange gode grunde til at ønske at vide, om modtageren af en e-mail har læst den e-mail, man har sendt. Uanset årsag guider vi dig her til, hvordan du kan få en kvittering for, at modtageren har læst din e-mail – efter samme principper, som man kender med SMS-beskeder og beskedapps.

Denne guide virker kun, hvis du bruger fungerer for Gmail Android-appen og Gmail på en desktop-browser, selvom den indbyggede Gmail-læsekvitteringsfunktion kun fungerer på Gmail til desktop. Hvis du bruger Gmail til arbejde, kan Chromebooks hjælpe dig med at arbejde på farten, uden at det bliver dyrt.

Se også: Sådan sender du store filer i Gmail

Hvordan fungerer kvittering for læst besked i Gmail?

Gmails kvitteringer for læste e-mails er ikke automatiske. Mens apps som WhatsApp, Google Beskeder og Facebook Messenger giver dig besked, når modtageren åbner samtalen, fungerer Gmails læsekvitteringer via et anmodningssystem.

Hvis du slår læsekvitteringer til, betyder det, at modtageren får en anmodning om en læsekvittering, der viser tidspunkt og dato for, hvornår modtageren har åbnet beskeden. Modtageren skal godkende denne anmodning, før du kan se, hvornår vedkommende har læst din e-mail. Hvis modtageren ikke accepterer anmodningen, fortsætter Gmail med at bede dem om at godkende den, hver gang modtageren åbner e-mailen.

Når modtageren accepterer anmodning om læsekvittering, får du en besked i din indbakke om, at vedkommende har godkendt kvitteringen for læst besked. Indtil da ser du en besked med teksten “Du har anmodet om en kvittering for læst besked for denne besked” under din e-mail.

Anmod om en kvittering for læst besked i Gmail

Du kan kun anmode om en læsekvittering i Gmail på en computer. Modtageren kan også kun svare på en læsekvittering, hvis vedkommende tilgår Gmail fra en computer. Hvis de åbner e-mailen i Gmail-mobilappen, får de ikke anmodningen, og du får ikke at vide, at de har læst din besked.

Du anmoder om en kvittering for læst besked ved at gøre følgende:

  1. Åbn din Gmail-konto i en hvilken som helst browser på din computer.
  2. Klik på den store “Skriv”-knap og skrive en e-mail, som du plejer.
  3. Nederst til højre skal du klikke på ikonet Flere valgmuligheder (en pil, der peger ned) og vælg nu “Anmod om kvittering for læsning”.
  4. Send nu din e-mail.
  5. Når modtageren har godkendt læsekvitteringen, får du en besked, der viser tidspunkt og dato for, hvornår modtageren har åbnet beskeden.

Bemærk, at funktionen er kun tilgængelig, hvis man har en Google Workspace-konto via ens uddannelsesinstitution eller arbejdsplads. Administratoren for ens organisation skal samtidig have aktiveret funktionen. Kan du ikke se funktionen, skal du kontakte systemadministratoren.

Se også: Google integrerer Gmail, Maps og YouTube i AI-chatbotten Gemini

Andre måder at se, om nogen har læst din e-mail

Gmails funktion til kvitteringer for læst besked er ikke den eneste måde at tjekke, om nogen har læst din e-mail. Forskellige Gmail-udvidelser fra tredjeparter tilbyder læsekvitteringer som en funktion.

Eksempler på sådanne er Gmelius, Boomerang og Mailtrack. Disse udvidelser er tilgængelige via Google Web Store, og de fleste kræver et betalt abonnement for at fjerne ændrede e-mailsignatur, som tjenesterne anvender i alle dine sendte e-mails.

De fleste af disse udvidelser inkluderer læsekvitteringer som en del af en række funktioner, men hvis du kun vil bruge læsekvitteringer, anbefaler vi Mailtrack. Mailtrack fungerer på computer, mobil og Gmail-konti, der ikke er knyttet til et Google Workspace. Du skal dog betale fra 45 kroner per måned for at fjerne Mailtrack-signaturen. Hvis du har det fint med signaturen, får du ubegrænset e-mailsporing.

Du ved altid, hvornår nogen har læst din e-mail

Uanset om du bruger Gmails indbyggede læsekvitteringsfunktion eller en tredjepartsudvidelse, kan du tjekke, hvornår folk har læst dine e-mails og vide, om du skal følge op, hvis du ikke modtager et svar.