Protester mod Apple-producent resulterede i tusindvis af stjålne iPhones

Apple-producent Wistron oplevede i weekenden protester på grund af påståede manglende udbetaling af lønninger til kontraktansatte.

Protester mod Apple-producent resulterede i tusindvis af stjålne iPhones

I weekenden udbrød der protester ved en Apple-producent i Kolar, Indien, fordi fabriksarbejdere ikke havde fået udbetalt deres overarbejdstid. Det endte med skader på fabrikkens udstyr og tusindvis af stjålne iPhones.

Se også: Flere nyheder fra telebranchen

Arbejderne protesterede, hvilket resulterede i voldsomme optøjer og beskadigelser samt at tusinder af iPhones blev plyndret fra fabrikken.

Ifølge regionens arbejdsminister Shrvram Hebbar havde Wistron indgået kontrakt med seks virksomheder, der skulle ansætte omkring 8.900 medarbejdere på Kolar-fabrikken. Virksomheden havde så foretaget betalinger til disse underleverandører, så de kunne aflønne medarbejderne. Arbejdsministeren fordømte volden og kaldte virksomhedens tab for uacceptable.

Læs også: Apple så til, mens leverandører overtrådte kinesisk arbejdslov

Millioner af dollars i skader

Wistron har vurderet, at den samlede skade beløber sig til mere end 59 millioner dollars. Beløbet inkluderer skader på fabrikkens samlebånd, fabriksejendom og tusindvis af stjålne iPhones.

Ifølge Wistron har de fulgt alle love og støttet myndighederne i efterforskningen. Kolar-politiet er i gang med at undersøge, om volden var planlagt som forsætlige handlinger for at ødelægge ejendom.

Læs også: Apple straffer iPhone-producenten Pegatron

Mere om fortællingen

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. Efterfølgende d. 15/12/2020 publicerede vi historien om Apple vil udvikle eget iPhone 5G-modem – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Seneste nyt om emnet finder du her.