Rapport: Apple vil flytte mere iPhone-produktion ud af Kina

En ny rapport fortæller, at Apple i større grad vil vil flytte produktionen ud af Kina. Indien kunne fremover blive storproducent af Apple-enheder.

Rapport: Apple vil flytte mere iPhone-produktion ud af Kina

Apple der får produceret størstedelen af deres iPhones og andre enheder i Kina, ser ud til at overveje at flytte en større del af produktionen ud af landet. Fremover kunne Indien blive storproducent af Apples populære produkter.

Læs også: Voldelige protester bryder ud ved verdens største iPhone-fabrik

Endnu færre iPhones skal samles i Kina

Tilbage i september hævdede en rapport fra analysevirksomheden J.P. Morgan, at Apple kunne flytte op til 25 procent af sin iPhone-produktion til Indien allerede i 2025. Men nu antyder en rapport i South China Morning Post, at Apple med tiden vil flytte en endnu større del af produktionen ud af landet.

Rapporten konkluderer, at Apple i 2027 vil have flyttet 50 procent af produktionen ud af Kina. Apple har angiveligt reduceret ordrerne på iPhone-komponenter fra sine kinesiske leverandører, hvilket har haft en negativ indvirkning på deres indtjeningsskøn og aktiekurser. Produktionen skal angiveligt flyttes fra Kina til Indien.

Indien tegner sig i øjeblikket for blot 5 procent af den samlede iPhone-produktion. Rygter tyder på, at Apple vil påbegynde samtidig produktion i Kina og Indien for iPhone 15-serien, der forventes at blive lanceret i september i år.

Ifølge Statista fik Apple i 2021 produceret i omegnen af 238 millioner iPhones.

Se også: Guide til brugte iPhones

AirPods og MacBooks skal samles i Vietnam

Apples fremstød for at flytte iPhone-produktionen væk fra Kina er også blevet overført til resten af virksomhedens produktportefølje. En stigende mængde af AirPods og MacBooks bliver nu fremstillet i Vietnam i stedet for i Kina.

Hverken Foxconn eller Apple har formelt bekræftet skiftet. Planen er dog i overensstemmelse med Apples strategi om at gøre Vietnam til den største slutmonteringsvirksomhed for virksomhedens produkter uden for det kinesiske fastland. Taiwans Foxconn, der også er kendt under sit firmanavn Hon Hai Precision Industry, har allerede 60.000 ansatte i Vietnam og annoncerede sidste år en investering på 270 millioner dollars for at oprette et nyt datterselskab i Vietnam.

Læs også: Apples seneste iPhone-software er propfyldt med fejl