Rygte: Google arbejder på en spillekonsol

Et rygte om en spillekonsol fra selveste Google har set dagens lys. Måske XBOX og Playstation i fremtiden vil få en ny konkurrent.

Rygte: Google arbejder på en spillekonsol

Microsofts XBOX og Sonys Playstation er uden tvivl de to største konsolplatforme, og få har haft mod på at udfordre dem. Men rygter fortæller nu om projekt Yeti, som skulle være Googles kodeord for en kommende konsol fra søgegiganten. 

Google har længe forsøgt sig med forskellige spilmuligheder og services. Bl.a. skulle de angiveligt have opkøbt Twitch tilbage i 2014, inden Amazon kom dem i forkøbet. De skulle også forsøgt, at lancere en Android baseret konsol, men den blev aldrig til noget.

Men på dette års Game Developers Conference skulle nogle Google ansatte have mødtes med spiludviklere, for netop at snakke om projekt Yeti. Det samme skulle være sket på E3 for nogle uger siden. 

Læs også: Nintendo er tilbage med spillet Pokémon Quest

En streaming platform

Projekt Yeti skulle være en platform bygget op omkring streaming. Dvs. man vil skulle anskaffe sig noget hardware fra Google, som skal stå for streame spillene. Fordelen ved denne løsning er, at konsollen ikke skal stå for at rendere grafikken, men det skal i stedet gigantcomputere. Det stiller til gengæld store krav til nætværk. Men tænk at kunne spille voldsomt grafisk krævende spil i en browserfane på din billige laptop? 

Derudover vil det være slut med fysiske spil og store downloads, da det hele som sagt bare vil blive streamet direkte. Det vil blive lettere at nå et større publikum, da man som forbruger ikke er afhængig af, at skulle investere i dyre konsoller eller grafikkort. 

Playstation 4
Sony og Microsoft får måske en ny konkurrent på konsolmarkedet: Google. Foto: Mobilsiden.dk

Det er en spændende udvikling, men om det en dag ser dagens lys ved vi endnu ikke. Google har altid mange projekter kørende og mange bliver ikke til noget. Se bare Projekt Ara, den modulopbyggede mobiltelefon, som Google valgte at droppe helt.

Læs også: Google Pixel 3 og 3 XL: Knivskarpe billeder afsløret