Teknologi kan få mennesket til at udvikle sig til monstre

Menneskets voldsomme brug af telefoner og skærme, vil ændre vores fysisk og give os pukkel på ryggen, ekstra øjenlåg og kløer i stedet for hænder.

Teknologi kan få mennesket til at udvikle sig til monstre

Ekstra øjenlåg, pukkelryg, kloagtige hænder – overdreven brug af teknologi kan skræmmende konsekvenser for mennesket i fremtiden.

Teknologi er over alt i vores verden og ændrer, hvordan vi arbejder og lever. Ofte øger teknologien arbejdsprocessen og gøre os mere effektiv og vores hverdag er også blevet lettere på mange områder takket været teknologi.

Mobilen kan ændres markant på vores krop

Der er dog også risiko for, at teknologien ændrer vores krop, speciel når vi bruger den ofte – og det langt de fleste.

Et forskningsprojekt advarer mod, at et overforbrug af teknologien kan risikere og ende med en anomali i forhold til, hvordan kroppen ser ud i dag.

Forskerne har samarbejdet med en 3D-designer for at illustrere, hvor grelt vi mennesker kan udvikle os i fremtiden. De viser billeder af et menneske i fremtiden, som det kan se ud på grund af vores daglige brug af teknologi.

For at vise, hvordan teknologien påvirker vores krop, især over lang tid, har forskerne studeret den negative effekt som smartphones, bærbare computere og andre former for teknologi har på vores krop.

mennesker mobil udvikling

Se også: Telefoner med bedst design

Vi kommer til at ligne Klokkeren fra Notre Dame

Forskerne forudser, at mange vil have en pukkel på ryggen, som vi kender og frygter fra Klokkeren fra Notre Dame. Det vil skyldes et overforbrug af moderne teknologi, der vil påvirke den måde folk står og sidder på.

Når vi for eksempel konstant sidder og kigger på en skærm eller smartphone, så får vores nakke og ryg en uheldig krumning.

Musklerne i nakken skal bruge ekstra kræfter på at støtte hovedet og når vi sidder foran en computer i timevis kan det være med til at trække overkroppen ud foran hofterne, i stedet for at overkroppen er lodret og på linje med hofterne.

Over tid kan ende med, at pukkelryg bliver det normale for os mennesker.

Se også: Bedste tilbud på telefoner

Vores hænder bliver kloagtige

En anden risiko er det, forskerne kalder en ”text claw”. Det er en nerve, der sætter sig fast i albuen. Det skyldes voldsom brug af en smartphone og hånden vil tage en permanent kloagtig form, når man konstant holder en smartphone i hånden.

Vi er slet ikke færdige med at komme med eksempler på, hvordan menneskekroppen kan ændre karakter på grund af vores daglige brug af teknologi.

Undersøgelsen forudsiger, at fremtidens mennesker vil have et tykkere kranium for at beskytte hjernen mod stråling fra smartphones. Vi vil også udvikle et andet øjenlåg for at beskytte øjnene mod overbelastning og mod for meget blåt lys fra skærme, forklares det af den forskerne, der er med i projektet, Kasun Ratnayake fra University of Toledo, USA.

Det gode ved udviklingen er, at vi alle kommer til at se sådan ud og så synes vi ikke, at det sker mærkeligt eller monstrøst ud. Vi har jo heller ikke altid set ud, som vi gør i dag.

Se også: Sådan former teknologi mennesket