Afstemning: Mobilerne med pop-up kameraer kommer – tør du købe en?

Mobiltelefoner med pop-up kamera er det nye sort. Men er teknologien holdbar nok og tør vi købe mobiler med dem? Deltag i afstemningen.

Afstemning: Mobilerne med pop-up kameraer kommer – tør du købe en?

I en stræben på at få mest muligt skærm på fronten, har producenterne været flere løsninger igennem. Kanterne omkring skærmen er blevet meget mindre, men den nok mest omtalte er skærmnotchen. En lille afbrydelse på mobilens skærm, som indeholder frontkamera, højtaler og diverse sensorer. 

I starten var notchen stor, og er efterhånden blevet en ganske lille del af skærmen. På fx OnePlus 6T og Huawei P30 Pro fylder den ikke meget, men det er stadig ikke godt nok, mener producenterne tydeligvis. 

Flere producenter har arbejdet intenst på løsninger til at få notchen helt væk og de er alle kommet til denne løsning: et pop-up kamera. Oppo var blandt de første med deres Find X, hvor en motor skubber en del af bagsiden op og afslører et frontkamera. Der er flere andre, men ingen af dem har været officielt tilgængelig i Danmark. Det er på vej til at ændre sig, for OnePlus ser ud til at have noget på vej og Samsung har netop lanceret deres første pop-up kamera.

På Samsung Galaxy A80 skubber en lille motor øverste del af bagsiden op, og vender bagkameraet, når der skal tages selfies. På OnePlus 7 springer frontkameraet angiveligt ud fra toppen af telefonen.

Sådan bliver OnePlus 7: får pop-up kamera

OnePLus 7
Sådan kan OnePlus 7 komme til at se ud. Foto: OnLeaks

Men hvordan er holdbarheden?

Ideen med pop-up kamera lyder ret interessant, specielt hvis man ikke bruger frontkameraet ofte. Men små motorer og bevægelige dele lyder som noget der kan gå i stykker. Kan den overleve en tur i sandet på stranden eller hvad med vandtætheden? Samsung Galaxy A80 har sjovt nok ikke en IP-certificering, hvilket vi tænker er på grund af de bevægelige dele. 

Ifølge Samsung bliver de dog testet usansynligt mange gange. Og Oppo påstår deres motor i Find X holder til at blive brugt over 300.000 gange. Så tør vi stole på at det holder?

Tør i købe en mobil med et pop-up kamera eller går i udenom? Stem herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...