DXOMark: Huawei P10’s kamera scorer nær topkarakter

Fotospecialisterne hos DXOLabs tildeler nær top karakter til kameraet i Huaweis nye P10

DXOMark: Huawei P10’s kamera scorer nær topkarakter

Det har givet gevinst for Huawei, at alliere sig med de tyske optikspecialister fra Leica. Kameraet i selskabets nyeste telefon, Huawei P10, stryger nu næsten til tops blandt mobilkameraer.

Det er konklusionen i franske DXOLabs nyeste testrapport, hvor dobbeltkameraet i P10 høster 87 points – i efter den såkaldte ’DXOMark’ skala.

Testen vurderer to hovedaspekter i kameraet, dets foto- og videoegenskaber. Her scorer Huawei P10 henholdsvis 88 og 84 points. Kameraet i Huawei P10 er derfor tæt på at matche den nuværende topscorer, Google Pixel som i kameradisciplinen scorer 89 points.

I Huawei P10 er det især kameraets evne til at fokusere tjept og til at gengive teksturer de bidrager til den gode score. Den største svaghed i P10 kameraet skal findes under videooptagelser, hvor resultaterne er mere støjfyldte og forvrængede end hos markedets bedste smartphones.

Læs også testen: Huawei P10: En stilsikker sag [TEST]

Scorer højere end Huawei Mate 9 og Mate 9 Pro

Teknisk set, råder Huawei P10 over det samme dobbeltkamera med 21+12 megapixels som efterårets Mate 9 og Mate 9 Pro fra selskabet. Hos DXOLabs scorede disse i midlertidigt kun 85 points i december.

Med P10-lanceringen har Huawei altså opnået bedre fotoresultater ved at fintune software og efterbehandling i det særlige dobbelkamera.

Det gode resultat giver høje forhåbninger til den kommende Huawei P10 Plus. Her har det kinesiske selskab opgraderet optikken til at være både skarpere og mere lysstærk end i P10. Samtidig vil det få en ny makrofunktion til nærfotos.

Du kan læse den fulde testrapport her.

Se også:  Huawei P10 forsalg startet – her er de bedste tilbud