Første kameratest af Nokia 8: Gode takter

Lyntest: Nokias nye topmobil giver gode resultater - selv under svære forhold.

Første kameratest af Nokia 8: Gode takter

Med Nokia 8 er den tidligere mobilkæmpe tilbage med en topmobil med høje ambitioner, hvor særligt kameraet er i fokus.

Her byder producenten på et dobbeltkamera udviklet i samspil med de tyske kameraspecialister fra ZEISS – og det tyder på, at partnerskabet igen bærer frugt.

I en kviktest har vi sat Nokia 8 op imod en prisvenlig konkurrent fra Huawei, Honor 9, samt referencen i Apples populære iPhone 7. Fælles for de tre telefoner er, at de optager fotos med omkring 12 megapixels, mens både Nokia 8 og Honor 9 er i stand til at udnytte dobbeltoptikken til at skabe fotos med sløret baggrund.

Se også:  Sammenligning mellem Nokia 8 og Nokia 6: Her er forskellen

Første test – dagslys

Den første disciplin som kamera-rivalerne konkurrerer i, er et billede taget i fuldt dagslys ved Mobilsiden.dk redaktion. Vejret er dog gråt og overskyet, hvilket kan drille eksponeringen i en smartphone og samtidig kræver en stor detaljegrad.

Her klarer Honor 9 sig umiddelbart bedst ved at levere flest detaljer, om end resultatet bærer præg af, at være mere efterbehandlet.

Apples iPhone 7 og Nokia 8 er mere tilbageholdende med efterbehandlingen, den skarpe ZEISS-optik giver dog lidt flere detaljer i slutresultatet end Apples iPhone 7. Nokiaen udviser til gengæld en tendens til undereksponering

Læs også:  Nokia 8 – her er Nokias comeback-mobil

Apple iPhone 7 fototest
Apple iPhone 7. Foto: Mobilsiden.dk

Anden test – nattefotos

Når mørket har lagt sig begynder forskellene mellem de forskellige kamera at blive mere tydelige. Her leverer iPhone 7 det skarpeste resultat, men Nokia 8 er ikke langt bagefter og byder på mindre billedstøj.

Nokia har igen valgt en hands-off approach til billedbehandlingen, hvilket giver resultaterne mere ferske farver. Til gengæld er der godt med dynamik, en mangelvare, når der bliver mørkt.

I disciplinen leverer Honor 9 de mest kontrast- og farverige fotos – men det sker på bekostning af både detaljer og skyggerne som bliver helt sorte.

Se også:  Nokia 8 – Pris, specs og tilgængelighed i Danmark

Apple iPhone 7 fototest
Apple iPhone 7. Foto: Mobilsiden.dk

Portrætfotos

I den sidste, mest tekniske, disciplin kan iPhonen slet ikke være med. Det kræver nemlig, at telefonen har et ekstra kameramodul. iPhone 7 Plus kunne eventuelt være med her – men der fungerer optikken anderledes ved også at arbejde som en optisk zoom.

Her formår Nokia 8 dog at sætte konkurrenten Honor 9 eftertrykkeligt til vægs. Nokias portrætmode, døbt ’Live bokeh’, formår efter et par forsøg at få et ovrbevisende resultat i hus hvor for- og baggrund tydeligt er adskilt fra hinanden.

I selvsamme disciplin bliver Honor 9 eftertrykkeligt snydt og formår ikke at skelne motivet fra baggrunden – til trods for tre forsøg.

Honor 9 fototest
Huaweis Honor 9 tager fejl af for- og baggrund og slører ofte de forkerte steder. Foto: Mobilsiden.dk

Gode takter fra ZEISS og Nokia

Samarbejdet mellem ZEISS og Nokia går langt tilbage, og til trods for en kort pause i parløbet, synes begge selskaber igen at være med på kamerafronten.

Med Nokia 8 viser begge selskaber at den kan levere konkurrencedygtige resultater, om end den fortsat mangler at blive målet med markedets førende kameratelefoner som HTC U11, Huawei P10 Plus eller Samsung Galaxy S8. Disse vil sat op mod mobilen i mobilsiden.dks kommende stortest af Nokia 8.

Se også:  Nokia 8 hands-on [WEB-TV]