Mobil med kamera på 192 megapixel på vej

192 - det kan blive antallet af megapixel, der kommer i kameraet på en mobil i nsæte måned - men hvilken mobilproducent står bag?

Mobil med kamera på 192 megapixel på vej

Noget mobilproducenterne altid sætter tyk streg under, når de reklamerer for sine telefoner, er antallet af megapixel i kameraerne. Visse telefoner får tilmed et højt antal megapixel som kendemærke. Nu kan der være en mobil på vej med hele 192 megapixel.

Mange megapixel i dagens mobiltelefoner

Det stemmer jo også, at det er fint med mange megapixel i et kamera. Det fanger flere detaljer, men som oftest bliver vores billeder voldsomt komprimeret, når vi lægger dem på sociale medier. Alle detaljerne forsvinder igen. Resultatet bliver i stedet, at man fylder telefonen med gigantiske billedfiler, som man faktisk ikke kan dele med kvaliteten intakt.

Mange megapixel er heller ikke garanti for gode billeder. Der skal også fokuseres på gode kamerateknikker generelt for at udnytte 48, 64 eller 108 megapixel.

Se også: Sammenlign priser på telefoner med gode kameraer

Mobil med 192 megapixel kamera på vej

Det forhindrer dog ikke mobilproducenterne i at finde på mere af den slags. Ifølge et nyt rygte opdaget af Android Authority, der er dukket op på kinesiske Weibo fra leaksteren Digital Chat Station, kan vi snart få en mobil med voldsomt mange megapixel i kameraet, nemlig hele 192 megapixel.

Derudover siges telefonen at have mellemklasseprocessoren Snapdragon 765 med om bord. Altså en mellemklassemobil med monsterkamera.

Se også: Find de bedste kameratelefoner

Hvilken mobiltelefon drejer det sig om?

Hvilken telefon, det drejer sig om, melder historien ikke noget om. Vi ved, at LG har planer om at lancere sin mystiske G9 ThinQ 5G i maj.

Det er i hvert fald det, media fra Sydkorea fortæller os. Den forventes at have Snapdragon 765G som processor. Xiaomi har tidligere lanceret mellemklassemobiler med helt vilde særfunktioner. Der er for eksempel Redmi K30 Pro med et kamera på 64 megapixel og derudover 5G, 8 GB RAM og en forventet pris under 3.000 kroner.

Qualcomm har interessant nok bekræftet overfor Android Authority, at de arbejder sammen med en partner omkring en sensor på 200 megapixel, der skal understøttes af Snapdragon 865-processoren. En telefon med Snapdragon 765 kan ikke forventes at kunne udnytte 192 megapixel særlig godt.

Hvad sandheden om 192-megapixeltelefonen er, det må tiden helt enkelt vise.

Se også: Nyheder om kameratelefoner