OnePlus Concept One gemmer kameraet med superbil-glas

OnePlus og McLaren har sammen lanceret Concept One-mobilen, der med elektrokromisk glas der gør bagkameraet usynligt.

OnePlus Concept One gemmer kameraet med superbil-glas

Las Vegas-messen CES byder i år på mange spændende nyheder, blandt andet dette samarbejde mellem OnePlus og McLaren, der hiver ny teknologi brugt i superbilerne ind i mobiltelefonen. Ifølge OnePlus giver Concept One-mobilen et indtryk af hvordan fremtidens mobil kommer til at se ud. 

Koncept-telefonen er mere eller mindre en OnePlus 7T Pro med ny teknologi og et spændende design, hvor nye materialer er anvendt. Personligt kunne jeg ikke lade være med at tænke på LGs G4, da jeg først så OnePlus Concept One, der begge bruger læder med synlige sting på telefonens bagside.

OnePlus har løbende eksperimenteret med forskellige materialer, der er behagelige i hånden. Vi har set covers fra producenten i både bambus, træ, kevlar, alcantara og bagsider i matteret glas og keramik, og det er spændende at se dem prøve noget nyt.

Læs også: Med OnePlus til McLarens hovedkvarter

Inspiration kommer fra McLaren 720S

OnePlus Concept One har en evne til at gemme kameralinserne på bagsiden, hvilket er gjort muligt med det mest avancerede elektrokromiske glas nogensinde. Glasset på OnePlus Concept One bruger organiske partikler, der kan skabe forandringer i gennemsigtigheden, så glasset over kameraet kan gå fra uigennemsigtigt til fuldstændig klart på et splitsekund. 

I det helt rigtige lys kan man stadig ane kameraerne, men teknologien gør, at bagsiden uden alle kameraerne er langt pænere at se på. Trenden går mod flere og flere kameraer, og det er ikke ligefrem noget der pryder telefonernes udseende, og det giver derfor god mening med det elektrokromiske glas.

Et er at komme elektrokromiske glas i en superbil, hvor der er bedre plads til teknologien, noget andet er at få plads til det i en mobil, hvor glasset skal være ekstremt tyndt. Det viste sig for OnePlus, at være en af de største udfordringer. Elektrokromisk glas er som regel sammensat af to glaspaneler med et farveskiftende materiale imellem. I OnePlus Concept One er glasset langt tyndere end gennemsnittet. Her er glaspanelerne i hver især 0,1mm tynde, hvilket giver hele glasset en tykkelse på blot 0,35mm, hvilket er lige så tyndt som beskyttelsesfilm til smartphones. OnePlus har brugt næsten otte måneder på at teste mere end 100 forskellige indstillinger før den bedste løsning blev fundet.

Det elektrokromiske glas går fra nærmest sort til gennemsigtigt på 0,7 sekunder, vilket er hurtigere end kameraets egen fulde aktiveringstid.

Test: OnePlus 7T Pro

OnePlus Concept One
OnePlus Concept One. Har kan man se at bagkameraet er synligt. Foto: OnePlus

Hvornår kommer OnePlus Concept One?

Hvornår kommer der en mobil fra OnePlus som Concept One og hvad vil den koste? Som det ser ud nu, så kommer der ikke en mobil med elektrokromiske glas lige foreløbigt, og hvis der gjorde, så ville prisen er alt for høj. 

Det er dog helt sikkert noget vi kommer til at se i fremtiden, men vi må nok væbne os med lidt tålmodighed.

“Koncepttelefonen er et innovativt eksperiment for fremtidens smartphones. OnePlus startede initiativet med ambitionen om at bringe den uspolerede brugeroplevelse til næste niveau. Det usynlige kamera er helt nyt take på kamera-design, som befrier brugeren fra de kompromiser, som de nuværende kamera-layouts bringer med sig. Kameralinserne på bagsiden er skjult bag det dynamiske, elektrokromiske glas og bliver kun synlige, når kameraet er i brug. Det her er kun begyndelsen på de muligheder, vi kommer til at udforske i fremtiden,”

siger Pete Lau, CEO og grundlægger af OnePlus.

Hvad siger i til OnePlus Concept One? Har siger Pete Lau, CEO og grundlægger af OnePlus. Har elektrokromiske glas i fremtid i mobiltelefoner?

OnePlus Concept One
OnePlus Concept One i klassisk McLaren Papaya Orange. Foto: OnePlus
OnePlus Concept One
OnePlus Concept One. Foto: OnePlus