Samsung arbejder på et frontkamera under skærmen

Det virker til at Samsung går all-in på ny mobilteknologi til næste år. Der bl.a. arbejdet på et display, hvor frontkameraet ligger under skærmen.

Samsung arbejder på et frontkamera under skærmen

I år har måske ikke været det mest revolutionerende i Samsungs smartphone historie, til gengæld ser 2019 ud til at blive meget mere interessant. Vi har tidligere skrevet om Samsung kommende foldbare skærm, men der er meget mere end det på vej.

Allerede her i vinteren 2019 har Samsung overrasket med verdens første firedobbelte kamera, som blev præsenteret sammen med Galaxy A9. En mobil der kommer i butikkerne i næste måned. Samsung mærker uden tvivl populariteten de nærmeste konkurrenter har opnet, hvilket presser dem til at lave endnu bedre og mere eftertragtede produkter.

Læs også: Huawei er nu næststørst i Danmark

Vi har allerede set den første mobiltelefon, på det danske marked, med en indbygget fingeraftrykslæser i skærmen, og OnePlus er også på vej med 6T med samme funktionalitet. Ulempen ved disse er at kun et lille område på skærmen kan læse fingeraftrykket. Det synes Samsung tydeligvis ikke er godt nok.

samsung fingeraftryk
Samsung arbejder på ny fingeraftrykslæser som kan bruges på hele skærmen.

Fingeraftrykslæser i hele skærmen

Samsung vil nemlig lade os bruge hele skærmen til at låse telefonen op. Det betyder at der vil være en ny strømbesparende processor, hvis job udelukkende vil være at registrere fingeraftryk. Den vil læse aftrykket tre gange, hvilket samlet tager 0,7 sekunder. Når man holder en finger på skærmen vil dette område blive oplyst, så læseren med større sikkerhed kan aflæse fingeren. Det ville være rigtig ekstremt hvis dette blev en realitet.

Et display der fylder hele forsiden af telefonen

Kigger man på ovenstående billede ser man en notch. Det skal du ikke lade dig snyde af, for Samsung arbejder nemlig på et avanceret display, som potentielt kunne få skærmen til at fylde hele fronten af telefonen. Der findes allerede måder, hvor mobilproducenter har fået skærmen til at fylde hele fronten, men det har krævet en funktion, hvor frontkameraet kan skubbes frem, som på fx Oppo Find X:

oppo find x
Oppo Find X. Foto: The Verge

Men bevægelige mekaniske komponenter er ikke altid en god løsning. Det kan gå i stykker og kan være upraktisk. Derfor forsøger Samsung at løse frontkamera problematikken på en helt anderledes måde. Ved at placere kameraoptikken under skærmen, kommer man helt udenom disse ulemper. Men det er helt sikkert ikke et let job for deres ingeniører. Men de er tydeligvis på rette vej:

samsung galaxy s10

Om det er en teknologi vi når at se implementeret i Samsung Galaxy S10 er tvivlsomt, men måske senere på året. Det er ikke ligefrem alle der er fans af skærmnotches, men vi vil alle gerne have store skærme, på mobiltelefoner der fylder mindst muligt. Kunne Samsung lave verdens første notch-fri mobiltelefon, med en skærm der fylder hele fronten, ville det være noget nær en revolution.

Der er i ingen tvivl om, at også 2019 bliver et spændende år i mobilbranchen.

Test: Samsung Galaxy Watch – Tiden er kommet