Samsung vil igen være kongen af kamera-mobiler

Samsung har angiveligt godt i gang i udviklingen af en ny high-end kamera-telefon. Den store 108 megapixel sensor er droppet til fordel for ny 50 megapixel.

Samsung vil igen være kongen af kamera-mobiler

Samsung har ikke haft det store held med deres nyt 108 megapixel kamerasensor, som indtil videre kun findes i deres store Galaxy Ultra flagskib. Det kæmpestore kamera fyldte denne gang langt mere på mobilen, så der var store forventninger.

Men først klagede internationale anmeldere over langsom autofokus, og dernæst landede telefonen til test hos Dxomark, som ikke var synderligt imponerede og placerede S20 Ultra på en syvende plads. Nu kunne det tyde på, at producenten selv heller ikke var helt tilfredse med resultaterne fra den store sensor.

Se også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy-telefoner

Ny 50 megapixel kamera-sensor fra Samsung

I går lancerede Samsung en spritny kamera-sensor, som ser noget anderledes ud. Væk er de voldsomme 108 megapixel, udskiftet med 50 megapixel og både dual-pixel og Tetracell pixel-binning, som skal sikre en hurtigere autofokus og bedre billeder i lav belysning.

Den nye kamera-sensor har fået navnet ISOCELL GN1 og har en pixelstørrelse på 1.2μm, hvilket er noget større end de 0.8µm på S20 Ultra-hovedkameraet. Sonys topmodel, IMX689, på 48 megapixel, blandt andet fundet i OnePlus 8 Pro, tager 48 megapixel billeder med en pixelstørrelse på 1.22μm. ISOCELL GN1 tager fire billeder ad gangen på 12,5 megapixel, hvorefter det bliver sammensat til ét.

Samsungs nylancerede kamera-sensor er allerede i masseproduktion, så den dukker inden længe op i de første mobiltelefoner. Sony har også godt i gang i deres næste high-end kamera-sensor, IMX700, som forventes lanceret snart. Her er også tale om en 50 megapixel sensor, som ser ud til at blive Samsungs største konkurrent.

Samsung ISOCELL GN1
Samsung ISOCELL GN1 på 50 megapixel.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S20+

Nyt kamera klar til Samsung Galaxy Note 20?

Samsungs har som skrevet startet produktion af den nye 50 megapixel ISOCELL GN1-sensor, som vi uden tvivl kommer til at se i en fremtidig topmodel. Når den allerede at komme med i den ventede Galaxy Note 20 eller må vi vente til næste Galaxy S-model?

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Samsung gerne generobre titlen som verdens bedste kameramobil. Spørgsmålet er bare om de vil forsøge dette allerede i år eller næste år.

Læs også: Kameraet i Samsung Galaxy S20+ slår Apples bedste