Send din selfie ud i rummet med Samsung

SpaceSelfie hedder projektet, hvor Samsung sender en telefon ud i rummet. Derfra er den klar til at modtage alverdens selfies, og måske sende et par stykker tilbage.

Send din selfie ud i rummet med Samsung

De store smartphoneproducenter er ikke blege for at bruge spøjse små gimmicks, til at skabe omtale, og tiltrække opmærksomhed. De fleste husker sikkert, hvordan Huaweis direktør, Richard Yu, ytrede de næsten legendariske ord: “I give you… THE MOON!”. Dengang var det fordi Huaweis flagskib, P30 Pro, kunne tage et flot billede af månen, hvilket i sig selv ikke er den mest imponerende bedrift i historien. Ikke desto mindre var det nok til, at folk blev lidt ekstra begejstrede over lanceringen af Huawei P30 Pro.

Læs også: Samsung Galaxy S10 arver nu funktioner fra Note 10

Således findes der masser af eksempler på, at smartphoneproducenterne gerne bruger en ekstra gimmick, for at skabe lidt ekstra blikfang. Denne gang er Samsung så på spil med et noget omfattende projekt, der med lidt held kan placere en af jer, eller os på redaktionen, i rummet.

Samsung Galaxy S10
Det er en telefon som denne, Samsung sender ud i stratosfæren. Foto: Mobilsiden.dk

Samsung giver selvfølgelig ikke en rejse mod det uendelige univers til “dig og en ledsager”. Der er tale om et projekt, hvor Samsung senger en højtryksheliumballon op i stratosfæren. Med i bagagen har ballonen en Samsung Galaxy S10 5G, og en hel masse højteknologisk udstyr, der gør det muligt at sende selfies ud i rummet.

Blandt de selfies, som “Space Samsung” modtager, bliver nogle heldige udvalgt til at få deres helt eget SpaceSelfie. Hvis man vil have chancen for at se sit ansigt i rummet, skal man dog være forholdsvist hurtig. Projektet starter i dag og løber over 200 timer – altså godt og vel otte dage.

For at vise, hvilke fantastiske ting der er muligt med Samsungs skærme, besluttede vi at tage selfies til et nyt niveau og give brugerne chancen for at se deres ansigter ude i rummet. Vi skubber altid grænserne for, hvad der er muligt, og med SpaceSelfie viser vi, hvad Samsungs teknologi kan opnå – også fra grænsen til rummet”, siger Claus Holm, Director IM & Country Manager.

Projektets første SpaceSelfie vil blive annonceret ved en stjernespækket begivenhed i det nyåbnede Samsung KX Experience Center i Kings Cross i London den 23. oktober, hvor skuespiller og model Cara Delevingne vil være skaberen af det første billede.

“Jeg elsker ideen om rumrejser og glæder mig til at starte Samsungs SpaceSelfie-projekt og være den første til at sende en selfie ud i rummet. Jeg er ved at finde ud af, hvordan jeg får taget min mest episke selfie nogensinde, og det bliver spændende at se, hvordan mine fans fortolker udfordringen i at få deres selfie ud i rummet”, siger Cara Delevingne.

Hvordan fungerer Samsung SpaceSelfie?

En 10,5 x 18 meter stor højtryksheliumballon sender en specielt udviklet rigg, som indeholder en Galaxy S10 5G, ud i rummet fra South Dakota, USA. Riggen kan nå en højde på næsten 19.781 meter (64.900 fod) og er specialdesignet til at sikre de absolut bedste billeder og tager højde for jordens krumning og solens refleksioner. Solenergi giver også strøm til teknologien og telefonen.

På jorden kan brugerne få chancen for at få taget et billede af deres selfie i rummet. Dette gøres ved at tage en selfie og uploade det på projektets hjemmeside, Mission Control. To særlige apps er udviklet til SpaceSelfie konceptet. Den første er til brugerne på jorden og tilpasset til at sende og modtage selfies mellem Mission Control og rumkapslen. Den anden app er udviklet til Galaxy S10 5G, som befinder sig ude i rummet. Denne app kommunikerer med kameraet på riggen som gør, at den tager et billede af telefonen, når selfien bliver vist. Appen sikrer derefter, at Mission Control-appen på jorden deler billedet til brugeren, som derefter kan dele det på sine egne sociale medier.