Video: Sådan kan dual-kameraet i iPhone 7 fungere

Det er efterhånden ganske sikkert, at iPhone 7 får to kameraer på bagsiden, men hvilke muligheder vil det give? Det er forsøgt demonstreret i en ny video.

Video: Sådan kan dual-kameraet i iPhone 7 fungere

I flere måneder har der verseret et enslydende rygte om den kommende iPhone 7, som Apple traditionen tro ventes at lancere dette efterår: Dual-kamera.

Som navnet indikerer betyder det ikke et, men to kameraer side om side på bagsiden. Rygterne lyder på, at der vil være to 12 megapixel Sony-sensorer, men den ene vil være en telelinse udstyret med 2-3x optisk zoom.

Læs også: Rygte: iPhone 7 Plus får to kameraer på bagsiden

Hvad Apple helt præcist vil bruge dette ekstra kamera til, er kun til at spå om på et så tidligt tidspunkt, men hjemmesiden MacRumors har gjort forsøget på baggrund af et patent, som Apple i starten af januar måned erhvervede sig.

I videoen ovenover tager MacRumors eksempel i en situation, hvor du vil optage et motiv fra lang afstand, eksempelvis hunden i haven. Det er her, at dual-kameraet bliver nyttigt med dens zoom-linse. I kameraet kan man med et klik aktivere det andet kamera, så de to vises side om side.

Ved at køre fingeren rundt på venstre halvdel af skærmen, der viser billedet fra det normale kamera uden zoom, kan du navigere i den anden halvdel, der er zoomet ind. Kameraet optager med andre ord to videoer, som også ender ud i en videooptagelse set fra to sensorer i stedet for kun en.

Læs også: Sådan kan iPhone 7 se ud uden 3.5 mm jackstik

Hvis Apple vælger at implementere dual-kamerateknologien, som patentet peger på, bliver det altså med mulighed for at bruge begge sensorer i samspil i modsætning til eksempelvis LG G5, hvor du kun kan bruge den almindelige og vidvinklede sensor uafhængigt af hinanden.

I videoen demonstreres mulighederne kun under almindelig videooptagelse, men det skulle også være muligt at kombinere de to kamerasensorer under optagelse af slow motion-videoer og almindelige fotografier, lyder det.

Apple har endnu en del måneder endnu til at arbejde på og forfine teknologien inden den forventede lancering til efteråret. Det bliver under alle omstændigheder interessant at se, om Apple får implementeret to sensorer på en anden måde end det hidtil er gjort af andre producenter.