Xiaomi lancerer iPhone X-klonen Mi 8 med topkamera

Kinesiske Xiaomi er klar med den nyeste topmodel Mi 8, som byder på meget velkendt design og et kamera, der blander sig med nogle af de bedste.

Xiaomi lancerer iPhone X-klonen Mi 8 med topkamera

Xiaomi stormer frem i disse år, og snart er der en dansk lancering af producentens mobiler i sigte. Det bliver formentlig den helt nye topmodel Mi 8, som vi en skønne dag får at se, når teleselskabet 3 starter salget af Xiaomi-produkter.

Det helt nye flagskib fra Xiaomi ser ved første øjekast noget genkendelig ud – ligesom det er tilfældet med efterhånden ret mange Android-smartphones. Både fronten og bagsiden er nemlig som taget direkte fra Apples iPhone X. Du får med andre ord en helt minimalistisk front med en enorm 6,21” Super AMOLED-skærm, hvor der er det omdiskuterede hak i toppen af skærmen.

Læs også: Xiaomis smartphones kommer til Danmark via teleselskabet 3

Bagsiden ligner iPhone X mindst lige så meget. Her får du en glasbagside, der er kurvet på alle fire sider, og som holdes på plads af en aluminiumsramme. Kamerahuset har helt samme facon og placering som på iPhone X og huser derfor også to bagkameraer med en LED-blitz imellem.

Blander sig med de bedste på kamerafronten

Og netop kameraet er af de områder, hvor Xiaomi Mi 8 er særdeles interessant. Producenten har nemlig oppet sig gevaldigt og blander sig nu med den bedste gruppe af kameraer i smartphones. Forud for lanceringen har kameraspecialisterne DxOMark testet Mi 8, og dommen er umiddelbart ret god for en så skarpt prissat kinesisk smartphone som Mi 8.

Den lander med en bedømmelse på 99, hvilket vil sige, at den ifølge DxOMark er marginalt bedre end både iPhone X og Google Pixel 2, men der er stadig lidt afstand op til Huawei P20 Pro, som lige nu topper med en bedømmelse på hele 109.

Xiaomi Mi 8

Kommer med infrarød ansigtsgenkendelse

Et andet sted, hvor Xiaomi har hentet inspiration fra en vis æbletelefon, er når det kommer til ansigtsgenkendelse. Her har Xiaomi udstyret Mi 8 med en infrarød sender og modtager, som i samspil med et 20 megapixel frontkamera skulle give bedre registrering af ens ansigt.

Xiaomi Mi 8 skiller sig ud fra de fleste andre smartphones ved at være en af de første mobiler, der understøtter det såkaldte Dual GPS. Det vil sige, at Xiaomi Mi 8 understøtter to GPS-frekvenser – den såkaldte L1- og den nye L5-frekvens. Det giver helt ned til 30 centimeters præcision, hvilket er markant mere præcist end den nuværende L1-frekvens, der kun giver ned til 5 meters nøjagtighed.

Specifikationer fra øverste hylde

Når det kommer til specifikationer, byder Mi 8 på den seneste Snapdragon 845-processor, og den fås i en variant med 6 GB RAM og 64/128/256 GB lagerplads. Dertil kan den også fås i en Explorer Edition, som har 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Den skiller sig ud ved at have en indbygget fingeraftrykslæser i skærmen og en særlig ”gennemsigtig” bagside. Den er dog ikke gennemsigtig ligesom i flere af HTC’s mobiler, men derimod er det blot et print, der skal få bagsiden til at se gennemsigtig ud.

Læs også: Xiaomi lancerer flagskibet Mi Mix 2S

Det førnævnte bagkamera består af to sensorer, som begge har en opløsning på 12 megapixel. Den ene sensor har en blænde på f/1,8 og måler 1/2,55”. Hver pixel har en størrelse på 1,4 µm, og ligesom forgængeren holdes billeder og videoer stabile med 4-akset optisk billedstabilisering. Den anden 12 megapixel sensor har 2x optisk zoom, en blænde på f/2,4, måler 1/3,4” og har pixels, der måler 1 µm.

Batteriet på 3.400 mAh i Xiaomi Mi 8 understøtter desuden Qualcomms hurtigste og nyeste ladeteknologi kaldet Quick Charge 4+, som ifølge Qualcomm giver 5 timers brug efter kun 5 minutters opladning.

Xiaomi Mi 8
Foto: Xiaomi

Xiaomi Mi 8: Pris og tilgængelighed

Xiaomi Mi 8 med 6 GB RAM og 64 GB lager koster kun 2.699 kinesiske yuan, hvilket er mere eller mindre det samme i danske kroner. Vil du have 128 GB lagerplads, koster den 2.999 yuan, og du skal af med 3.299 yuan, hvis du vil have 256 GB lager.

Topmodellen findes som nævnt tidligere også i den specielle Explorer Edition, som har 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Prisen på denne er 3.799 kroner.

Xiaomi Mi 8 kan købes i Kina fra den 5. juni, mens en mere skrabet udgave kaldet Mi 8 SE kan købes fra den 8. juni. Der er ikke sat nogen dato på, hvornår Mi 8 Explorer Edition kan købes.

Det er også uvist, hvornår 3 begynder at sælge Xiaomis smartphones i Danmark.