ZTE Axon 20 5G har frontkameraet gemt under skærmen

ZTE er klar med verdens første kommercielle mobiltelefon, som gemmer frontkameraet væk under skærmen. Her er ZTE Axon 20 5G - en mellemklassemobil med ny avanceret teknologi.

ZTE Axon 20 5G har frontkameraet gemt under skærmen

ZTE havde tidligere lovet det og nu er den altså blevet en realitet. Med Axon 20 5G gemmer ZTE nemlig frontkameraet væk under skærmen, så man får en fuldskærmsoplevelse helt uden afbrydelser.

Smartphoneproducenterne har længe forsøgt bedst muligt at gemme kameraet væk på fronten af mobiltelefonen. Der er notches, hole punch, pop-up kamera og flip kamera. De virker dog alle sammen som nogle midlertidlige løsninger, indtil den optimale løsning dukker op. Og det kunne meget vel være netop det ZTE Axon 20 5G byder ind med.

ZTE Axon 20 5G har nemlig hverken notch, hole punch eller pop-up kamera, men har i stedet gemt frontkameraet under skærmen. Lidt ligesom vi kender fra fingeraftrykslæseren under skærmen.

Læs også: Oppo AirVOOC oplader telefonen trådløst på kun 30 minutter

Først med selfiekamera under skærmen

Der har længe været rygter om, at flere af de store smartphoneproducenter arbejdede på en lignende løsning, fx Samsung og Xiaomi, hvor Oppo var først med at præsentere en teknologi der gjorde det muligt, at flytte kameraet under skærmen. Men det blev altså ZTE, som endte med at have den verdens første kommercielle mobiltelefon, som tilbyder et frontkamera gemt under skærmen.

ZTE oplyser, at dette er gjort muligt ved hjælp af fem teknologier: Et specielt display materiale, en dual-control chip, et unikt kredsløb, en speciel pixel matrix og en egenudviklet udløser-algoritme.

ZTE Axon 20 5G er derudover en mellemklassemobil med en stor skærm. Det er her Snapdragon 765G-chipsettet som driver den, og skærmen er på massive 6,92 tommer i fuld HD-opløsning. Den kommer i tre udgaver med 6-8 GB RAM og 128-256 GB lagerplads.

Indtil videre er ZTE Axon 20 5G udelukkende til de kinesiske marked, men mon ikke dette sætter gang i udviklingen af denne måde at gemme frontkameraet på.

Læs også: Xiaomi lancerer Mi 10 Ultra med vildt kamera og lynhurtig opladning