Kameraet i Huawei P40 Pro mod Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy Note10+

Hvordan er Huaweis nye super-kamera på P40 Pro? Vi har taget billeder med P40 Pro, P30 Pro og Samsung Galaxy Note10+. Døm selv.

Kameraet i Huawei P40 Pro mod Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy Note10+

Huawei har netop lanceret en helt ny serie af mobiltelefoner i den velkendte P-serie, heriblandt flagskibet P40 Pro. Huawei P40 Pro skal tage over for sidste års P30 Pro, og også lidt forrige års P20 Pro, som begge har modtaget gode anmeldelser verden rundt og har solgt i massevis.

P’et i P-serien står for “photography”, på dansk fotografi, og det er netop hvad P40 Pro handler om. Ud over lækkert design, så er P40 Pro det ypperste Huawei kan præstere inden for mobil-fotografering.

Vi har været heldige at få lov til, at bruge Huawei P40 Pro de nogle dage og noget af den tid, har vi selvfølgelig brugt på at tage billeder. Og der er ingen tvivl om, at det er et fremragende kamera, og blandt det allerbedste på markedet.

Læs også: Huawei P40 Pro, P40 og P40 Lite – Pris, tilgængelighed og specifikationer

Kameraet i Huawei P40 Pro har styrker og svagheder

Alt i alt er kameraet i Huawei P40 Pro virkelig godt, men bliver på få områder stadig slået af konkurrenter. Her får man ultra-hurtig fokusering (Ja, det var en Samsung vittighed), flotte og skarppe billeder i dagslys, imponerende zoom og natbilleder samt en god bokeh-effekt. På få områder synes jeg dog stadig, at der er plads til forbedring, og det er i selfies og den dynamiske rækkevidde samt en tendens til en lidt for voldsom efterbehandling. Jeg synes dog, at vi er nået til et punkt i udviklingen af mobilkameraer, hvor forbedringerne bliver mindre og mindre for hver generation.

Dette er dog kun min vurdering og i er sikkert ikke enige. Derfor er her lidt billeder med den nye Huawei P40 Pro, hvor den bliver sat op mod de samme billeder, taget med dens forgænger, P30 Pro, og Samsungs Galaxy Note10+. Desværre havde vi ikke mulighed for at sammenligne med nyeste Samsung Galaxy S20 Ultra, men den sammenligning tager vi senere.

Læs også: Test af Huawei P40 Pro – Et stort sats

Nu til billederne.

Huawei P40 Pro mod P30 Pro og Samsung Galaxy Note10+

Grønne blade:

Zoom – 5x zoom

Vandkande – bokeh-effekt/baggrundssløring

Hus og blå himmel – stor konstrast

Mørk gang med lys for enden – masser af farve

Aftenbillede – natfunktion

Selfiebillede

Flere kamera-sammenligninger med P40 Pro på vej

Det her var en hurtig omgang med billeder taget med Huawei P40 Pro, Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy Note10+, men der er mere på vej.

Hvad siger i til det?

 

 

Seneste nyt i fortællingen

Meget er sket siden vi bragte artiklen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. Allerede d. 26/3/2020 publicerede vi en opfølgning med artiklen; Huawei P40 Pro, P40 og P40 Lite – Pris, tilgængelighed og specifikationer – Den videre beretning kan læses her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.