Kommende Apple Watch måler blodtryk, blodsukker og alkoholpromille

Et kommende Apple Watch ser ud til at få spændende opgraderinger med måling af blodtryk, blodsukker og alkoholpromille.

Kommende Apple Watch måler blodtryk, blodsukker og alkoholpromille

Apples smartwatch får med hver ny generation nye funktioner. Et rapport fra The Telegraph påstår nu, at der i et kommende Apple Watch kan blive tilføjet funktioner som måling af blodtryk, blodsukker og alkoholpromille.

Læs også: Apple Watch med og uden eSIM – fordele og ulemper

Apple Watch er efterhånden blevet en smart hjælper på håndleddet, som måler og viser brugerne mange ting – også klokken! Alt fra skridt, søvn, træningspas, puls, og til det lidt mere avancerede som EKG-måling, registrering af fald, uregelmæssig hjerterytme og lignende. Nu ligner det, at et kommende Apple Watch kan tage et stort skridt frem.

Det er nemlig blevet afsløret at Apple er kunde hos Rockley Photonics, som udvikler ikke-invasive optiske sensorer til at detektere flere blodrelaterede sundhedsmålinger, herunder blodtryk, blodsukker og alkohol i blodet. Disse sensorer benytter infrarødt lys, ligesom de eksisterende sensorer på bagsiden af ​​Apple Watch.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 8 kan måske måle blodtryk, blodsukker og alkoholpromille.

Kommer ikke til Apple Watch Series 7

Indtil nu havde rygter antydet, at det kommende Apple Watch Series 7 ville få blodsukkerovervågning, men det ser ikke længere ud til at holde stik. I stedet skal vi vente med den store opgradering af Apple Watch til næste år, hvor Watch Series 8 lanceres.

Og der er slet ingen tvivl om, at tilføjelsen af blodtryk, blodsukker og alkoholpromille til Apple Watch vil være lidt af et trækplaster. Muligheden for at måle blodsukker, uden blodprøve, ville være en fantastisk tilføjelse for rigtig mange – og samtidig gøre Apple Watch til et must-buy.

Apple Watch Series 7 forventes lanceret sidst i 2021. Men vil du have ovenstående funktioner med, så skal du med stor sandsynlighed vente til Apple Watch Series 8, som forventes lanceret sidst i 2022.

Se også: Sammenlign priser på Apple Watch og smartwatches

Efterfølgende nyt om sagen

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 3/5/2021 kørte vi en opfølgning med en artikel der drejer sig om Rygte: Apple snart klar med Apple Music i hi-fi-kvalitet – Læs her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.