OnePlus’ telefoner får AI-boost med Google Gemini Ultra

Samsungs telefoner bruger allerede Google Gemini. Nu har OnePlus og Oppo bekræftet, at deres telefoner får adgang til AI-sprogmodellen Gemini Ultra.

OnePlus’ telefoner får AI-boost med Google Gemini Ultra

Googles sprogmodel Gemini kommer i flere forskellige opgaver, alt efter hvor kraftig en AI-opgave, der skal løses. Den mest udbredte udgave er Gemini Nano, som man finder i Google-telefonerne Pixel 8 og 8 Pro.

Men der findes to mere kraftfulde Gemini-sprogmodeller – Gemini Pro og Gemini Ultra – der kræver netværksadgang til Google Cloud for at fungere. I modsætning hertil kan Gemini Nano køre lokalt enhederne uden netværksadgang.

Se også: De bedste priser og tilbud på OnePlus-telefoner

OnePlus og Oppo vil bruge Googles AI-model

Ved dette års Google Cloud Next-konference bekræftede OnePlus og Oppo, at de har valgt at integrere Gemini Ultra 1.0 i deres telefoner. Det giver telefonerne nye AI-funktioner som sammenfatninger af nyheder og lyd, en ”AI-værktøjskasse” med mere. Hvad der ellers kan følge med oven i hatten, ved vi på nuværende tidspunkt ikke noget om.

”Vores dybdegående samarbejde med Google Cloud gennem hele rejsen er helt afgørende. Google Clouds åbne platformsfunktioner er yderst vigtige for Oppos fremskridt inden for AI-telefoner,” siger Nicole Zhang, der er chef for AI hos Oppo og OnePlus.

Det eneste, der blev sagt om en tidsramme for integrationen af Gemini i OnePlus og Oppos smartphones, var, at det ville ske ”senere i år.” Formentlig kommer vi til at høre mere om det i løbet af de kommende måneder.

Der blev heller ikke nævnt noget om specifikke modeller, men det kan betyde, at OnePlus’ og Oppos telefoner kommer til at få funktioner i stil med dem, som vi kender fra Pixel 8-serien og Samsungs seneste Galaxy 24-serie, der også bruger Googles AI-model til at drive sine egne AI-værktøjer.

Denne annoncering kommer ikke længe efter, at OnePlus bekræftede, at der er AI-værktøjer på vej ud til enheder som OnePlus 12. AI Eraser-værktøjet dukkede op i de første enheder for et par dage siden og lader til at være begyndelsen på en større satsning på AI-baserede funktioner i det kommende ColorOS 15 til Oppo-telefoner og OxygenOS 15 til OnePlus-telefoner, der kommer senere i år.

Se også: Google lancerer Gemini 1.5 – ny og mere effektiv AI-model

Låner AI-løsninger i stedet for at udvikle egne

Nyheden om, at OnePlus vil bruge Googles Gemini AI-model, tegner et billede af et stigende antal smartphoneproducenter, som erkender, at hvis de ikke kan konkurrere med Google, må de slutte sig til Google. Selv om Google kom sent ud af starthullerne og blev taget på sengen, da OpenAI lancerede ChatGPT i november 2022, er Google nu blevet en af de absolut største spillere inden for AI.

Med Gemini tilbyder Google en af de bedste og mest alsidige AI-løsninger – både til slutbrugere, men også til andre virksomheder som OnePlus, Oppo og Samsung. Det forlyder også, at Apple vil bruge Gemini til at drive visse AI-opgaver i de kommende iPhones.

Frem for at opfinde den dybe tallerken vælger mobilproducenterne at samarbejde med de førende aktører inden for AI. Og det er måske også meget godt, at det ikke er hver enkelt techselskab, som skal bruge tid, penge og ressourcer på at træne hver deres AI-model. AI bruger nemlig ufatteligt meget strøm.

Se også: Googles vilde AI-fotoværktøjer bliver tilgængelige for alle