Microsoft vil lave eksklusive Xbox-spil til skyen

Microsoft vil bygge Xbox-spil, som er udviklet til at blive afviklet fra skyen. Bag projektet er kvinden, som Google havde hyret til det samme.

Microsoft vil lave eksklusive Xbox-spil til skyen

Det var fra starten Googles vision, at der skulle laves eksklusive spil til deres spilstreamingtjeneste Stadia. Desværre blev dette projekt alt for hurtigt droppet og hele Googles spilstudio blev lukket ned. Men hvor Google giver op, så skruer Microsoft nu op for indsatsen. Det er nemlig deres plan, at bygge spil til skyen. Projektet ledes af Kim Swift, som er tidligere designdirektør for Google Stadia.

Som det er lige nu bliver nye spil bygget til konsoller og PC, hvorefter enkelte af dem bliver tilpasset cloud-tjenester, hvilket ikke giver en optimal oplevelse. Derfor er det Microsoft plan at lave dedikerede eksklusive spil, som er bygget til deres sky.

Derudover meddelte Microsoft for nylig, at den opgraderer xCloud-servere til nyeste Xbox Series X-hardware i stedet for de gamle Xbox One S-serverblade, som blev brugt før, hvilket dramatisk skulle forbedre kvaliteten. Så det tyder på, at Microsoft går all-in på gaming fra skyen.

Læs også: Xbox Game Pass cloudgaming kommer til Xbox og Windows 10

Opbygger nyt team med fuldt fokus på spilstreaming

Derfor er Microsoft godt i gang med at opbygge et nyt team, som udelukkende skal have fokus på spilstreamung. Det er netop det Google startede på, men kort efter lukkede ned igen. Det hele skal ledes af Kim Swift, som er bedst kendt for Valve’s spil Portal. Swift har tidligere været hos Google Stadia og har også været en del af holdet bag Left 4 Dead og Left 4 Dead 2.

“Kim skal opbygge et team med fokus på nye oplevelser i skyen,” fortalte Xbox Game Studios-udgivelseschef Peter Wyse til Polygon og tilføjede, at Microsofts mål var at skabe “cloud-native-spil.”

Hvad planerne er med Stadia vides ikke, men det virker til at Google skærer ned på budgettet, hvorimod Microsoft skruer gevaldigt op. Er spilstreaming den rigtige vej? Det må tiden vise.

Microsoft har tidligere udtalt at deres største spilkonkurrent hverken var Sony eller Nintendo, men i stedet Amazon og Google, netop på grund af deres udvikling indenfor streaming af spil.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Flere artikler om Xbox

Vores redaktion har fulgt op på historien. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. Allerede d. 15/6/2021 bragte vi nyt i sagen med sagen; Så dyrt er Battlefield 2042 til PS5 og Xbox – se prisen – Tjek artiklen her. Seneste nyt om tematikken finder du her.