EU fjerner afgifter på mobildata allerede denne sommer

Allerede fra denne sommer kan du frit bruge mobildata i alle EU-lande. Det slår en ny aftale nu fast.

EU fjerner afgifter på mobildata allerede denne sommer

En ny aftale er indgået i Europa-parlamentet og ministerrådet om en tidligere afskaffelse af roaming-afgifter end først aftalt.

Efter den nye aftale, træder en afskaffelse af roaming-afgifter i EU i kraft d. 15. juni 2017 – et meget praktisk tidspunkt lige inden sommerferien.

Konkret betyder den nyindgåede aftale, at hvis du f.eks. har et mobilabonnement med 5 GB data, så kan du bruge af denne mængde data i alle 28 EU-lande uden yderligere omkostninger.

Se også: 3 tilbyder nu fri roaming i USA

Det Radikale Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Jens Rohde, der har været med i forhandlingerne, fortæller til Ritzau: “Det har været en lang kamp, der har stået på siden 2013. Dette er en sejr for forbrugerne, at de nu kan bruge data i alle EU-lande, uden at det skal koste dem ekstra.”


Det, der især har sænket denne aftale, er hvordan teleselskaberne i Europa skal kompenseres, når data bliver brugt hos andre udbydere.

Forhandlingerne i nat nåede dog frem til en kompensation på 7,7 euro, ca. 57 kroner, pr. GB Data. Denne skal dog gradvist sænkes de næste fire år, og forventes nedsat til 2,5 euro i 2021.

Se også: Hvor meget mobildata har du behov for? [TIP]

Hos det danske teleselskab 3 er man glade for aftalen, og til Mobilsiden.dk udtaler de: “Vi kan glæde os over, at alle EU-borgerne nu kan nyde fuld frihed på rejsen til at bruge deres mobil, som de plejer. Vores 3LikeHome-kunder har længe sat stor pris på denne mulighed.

Netop 3 har været kendt som er af de teleselskaber, der har været først og bedst med udbredelsen af fri roaming i andre lande, nemlig deres koncept 3LikeHome.
Men selvom afgifterne nu er fjernet i EU-landene, ja så er 3LikeHome langt fra et afsluttet kapitel.

“3LikeHome har været og er en vigtig driver af vores vækst, og vi mener stadig, at vi står stærkt med 3LikeHome…dertil kommer, at vi løbende udvider vores tilbud med lande uden for EU – senest bl.a. Kina,” fortæller 3 i en mail til Mobilsiden.dk