Huawei holder skruen i vandet uden amerikanske leverandører

Huawei vil allerhelst bruge deres sædvanlige amerikanske leverandører, men klarer sig også fint uden.

Huawei holder skruen i vandet uden amerikanske leverandører

Det var et hårdt slag for Huawei, da de ikke længere måtte handle med en lang række trofaste amerikanske virksomheder. Heldigvis for den kinesiske elektronikgigant har de ikke sovet i timen, men i stedet forberedt sig på en sådan situation, hvor nye ikke-amerikanske leverandører er blevet hevet ind i folden.

Det betyder at Huawei nu, med hjælp fra deres nye leverandører og deres egne chips, producerer 100 procent amerika-fri produkter, så som seneste smartphone-flagskib, Mate 30 Pro. Ikke godt for amerikanske virksomheder som Qualcomm og Intel, men Huawei har ikke andre muligheder, selvom de hellere vil bibeholde deres amerikanske kontakter:

“Alle vores 5G-produkter er nu Amerika-fri. Vi vil gerne fortsætte med at bruge amerikanske komponenter. Det er godt for amerikansk industri. Det er godt for Huawei. Men det er ude af vores hænder.”

Siger Huaweis John Suffolk, Huaweis top cybersecurity official. 

Huawei brugte sidste år 11 milliarder dollars på amerikanske leverandører. På trods af udfordringer med USAs handelsforbud, så klarer Huawei sig, stadig, overraskende godt. De er, med en markedsandel på 18 procent, nummer to smartphoneproducent på verdensplan, foran Apple og efter Samsung. Tredje kvartal i år viser en fremgang på 28 procent, sammenlignet med sidste år.

Google Apps
Huawei kan erstatte hardwaren, men software-delen er sværere. Foto: AndroidPolice.com

Kan ikke erstatte Google

Der er dog en enkelt amerikansk leverandør, som Huawei ikke så let kan erstatte:  Google. Handelsforbuddet betyder nemlig også, at Google og Huawei ikke må handle, hvorfor Huawei ikke kan få licens til Googles tjenester og services. Det betyder at Huaweis-mobiler ikke må benytte Googles appbutik og Google egne apps, som mange kan have svært ved at undvære: Play Store, Gmail, Maps, Youtube, Docs, Drev, Duo, Fotos og andre.

Det betyder ikke så meget i Kina, hvor mange af Googles apps er forbudte, men er ekstremt vigtigt for det internationale salg. Huawei Mate 30 Pro kommer med en open-source-version af Android og Huaweis egen appbutik, AppGallery, der endnu ikke indeholder mange af de mest populære og “nødvendige” apps. Det er uden tvivl noget Huawei arbejder på, spørgsmålet er bare om det vil lykkedes dem.

Er handelsforbuddet ikke løftet inden lanceringen af Huaweis P40-serie, så vil vi nok se den lanceret med deres egen appbutik ombord – hvis den altså er klar til den tid.