Samsung er fortsat verdens største mobilproducent

Til trods for en fejlslagen note-lancering i efteråret er Samsung fortsat klodens største mobilproducent.

Samsung er fortsat verdens største mobilproducent

Til trods for et svært efterår med en fejlslagen produktlancering er elektronikkæmpen Samsung ikke til at rokke fra tronen som verdenens størst mobilproducent.

Nyeste tal fra analysebureauet Strategy Analytics viser, at igennem kalenderåret 2016 har Samsung fået solgt 308,5 millioner enheder – omkring halvanden gange flere end den nærmeste konkurrent Apples 215,5 mio. iPhones. Det skriver gsmarena.com.

På den globale tredjeplads er Huawei og datterselskabet Honor som sammenlagt har solgt 137,9 mio. enheder. Det relativt unge Honor-brand har i år overhalet Huaweis eget styksalg, ved at være solgt i 72,2 mio. mod 65,7 mio. eksemplarer.

Læs også:  Huawei stormer frem i Danmark: Fordobling af salget på ét år

Længere ned af ranglisten er andre kinesiske producenter som OPPO, Xiaomi og Vivo at finde med et styksalg på henholdsvis 59,3 mio., 46,4 mio. og 38,4 mio. enheder.

De etablerede producenter som LG, Sony og HTC figurerer ikke i opgørelsen.

Vild forskel i indtjening

Mens de forskellige producenter kæmper om markedsandele, er det Apple der løber med hovedpræmien i det globale smartphone-market. Ifølge rapporten er fire ud af hver femte tjente krone i mobilmarkedet tjent af Apple – den resterende krone kæmper de øvrige producenter om.

Se også:  Apple tjente 5 gange flere penge end Samsung i 2016